Van den Boomen dit jaar niet meer inzetbaar wegens knieoperatie: 'Ik hoop in de winterstop weer mee te kunnen draaien'

Sportnieuws
maandag, 20 november 2023 om 13:45
copyright proshots 21995380
Branco van den Boomen is voorlopig niet meer inzetbaar voor Ajax. De middenvelder, die juist net zijn vorm van bij Toulouse leek te hebben teruggevonden in Amsterdam, is geopereerd aan zijn linkerknie. Hoe lang Van de Boomen niet beschikbaar is voor trainer John van 't Schip is nog niet helemaal bekend.
In 2023 komt de oud-speler van Toulouse in ieder geval niet meer in actie. 'Ik bleef helaas last houden van mijn knie, het is fijn dat ik snel geopereerd kon worden’’, vertelt de middenvelder op de clubwebsite. 'Voor mij is nu een periode van revalidatie van start gegaan. Als dat naar verwachting verloopt dan zal ik na de winterstop weer met het team kunnen meedraaien in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.'

Van den Boomen leek Toulouse vorm gevonden te hebben

De Ajax-aanwinst kon onder Maurice Steijn niet altijd op een basisplaats rekenen, maar mocht in de eerste twee duels onder Van ‘t Schip wel aan de aftrap beginnen. De middenvelder speelde de wedstrijden tegen FC Volendam en sc Heerenveen volledig uit. De wedstrijd tegen Almere City moest Van den Boomen al aan zich voorbij laten gaan. Van 't Schip moet noodgedwongen andere keuzes maken, waarbij Silvano Vos en Benjamin Tahirovic als mogelijke vervangers gelden.

Injury update Branco van den Boomen 🤕 Van den Boomen had surgery on his left knee last Friday and is working on his recovery at De Toekomst. Ajax cannot count on the midfielder for the time being.

203
Reply

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties