Van den Boomen dit jaar niet meer inzetbaar wegens knieoperatie: 'Ik hoop in de winterstop weer mee te kunnen draaien'

Van den Boomen dit jaar niet meer inzetbaar wegens knieoperatie: 'Ik hoop in de winterstop weer mee te kunnen draaien'

Branco van den Boomen is voorlopig niet meer inzetbaar voor Ajax. De middenvelder, die juist net zijn vorm van bij Toulouse leek te hebben teruggevonden in Amsterdam, is geopereerd aan zijn linkerknie. Hoe lang Van de Boomen niet beschikbaar is voor trainer John van 't Schip is nog niet helemaal bekend.

In 2023 komt de oud-speler van Toulouse in ieder geval niet meer in actie. 'Ik bleef helaas last houden van mijn knie, het is fijn dat ik snel geopereerd kon worden’’, vertelt de middenvelder op de clubwebsite. 'Voor mij is nu een periode van revalidatie van start gegaan. Als dat naar verwachting verloopt dan zal ik na de winterstop weer met het team kunnen meedraaien in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.'

Van den Boomen leek Toulouse vorm gevonden te hebben

De Ajax-aanwinst kon onder Maurice Steijn niet altijd op een basisplaats rekenen, maar mocht in de eerste twee duels onder Van ‘t Schip wel aan de aftrap beginnen. De middenvelder speelde de wedstrijden tegen FC Volendam en sc Heerenveen volledig uit. De wedstrijd tegen Almere City moest Van den Boomen al aan zich voorbij laten gaan. Van 't Schip moet noodgedwongen andere keuzes maken, waarbij Silvano Vos en Benjamin Tahirovic als mogelijke vervangers gelden.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.
Lees meer over:
Sportnieuws Ajax Voetbal Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties