Analist ziet 'onverstandige, onsympathieke en arrogante' Weghorst na wedstrijd tegen Ierland

Sportnieuws
maandag, 20 november 2023 om 14:15
weghorst
Hugo Borst heeft in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad stevig uitgehaald naar Oranje-spits Wout Weghorst. De spits zorgde met een opmerkelijk interview na afloop van het gewonnen duel met Ierland (1-0) voor de nodige gefronste wenkbrauwen.
Na de wedstrijd tegen Ierland verschijnt Weghorst voor de camera van de NOS. Verslaggever Arman Avsaroglu vraagt waarom het 'misschien wat moeilijker ging dan gehoopt.' Weghorst reageert op zijn beurt behoorlijk geïrriteerd op de vraag. 'Is dat nu belangrijk?', countert de spits, die aangaf dat het volgens hem draaide om de plaatsing van het Nederlands elftal. 'Maar jij begint jouw tweede vraag al met ‘moeilijke wedstrijd’ erin. Ik wil helemaal niet dat dit interview deze kant op gaat.'
Borst keek met verbazing naar het interview. 'Hij is heel vaak boos; Wout drijft op rancune. Het zit hem dwars dat er mensen zijn die liever Luuk de Jong of Memphis Depay in Oranje zien.' Weghorst krijgt de laatste wedstrijden veel speelminuten van Ronald Koeman en heeft nu in 27 interlands zeven keer het net gevonden.

Weghorst ging na interview nog in gesprek

Na het interview gingen Weghorst en Avsaroglu met elkaar in gesprek. Dit werd een verhit gesprek waarbij de persvoorlichter van de KNVB Weghorst bij de interviewer weg moest halen. Ook wilde de volgens Borst 'onverstandige, onsympathieke en arrogante' Weghorst dat het gesprek helemaal niet zou worden uitgezonden.
Borst was dus totaal niet gecharmeerd van het interview van de spits van TSG Hoffenheim 1899. 'Alsof hij dat kan eisen. Het is absurd, beschamend gedrag van een modale voetballer die losgezongen lijkt van de realiteit.' Naast Weghorst krijgt ook Koeman de wind van voren van Borst. De bondscoach gaf aan dat hij het 'irritant' vond dat er 'een camera op een halve meter van mijn gezicht staat tijdens de wedstrijd'. 'Gezeik', vindt de columnist. 'Oranje heeft echt een gigantisch imagoprobleem. Hoe je ook je best doet, het valt niet mee om van dit lelijke, pragmatische en grotendeels onsympathieke Nederlands elftal te houden', concludeert Borst.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties