Britse media maakt Ten Hag finaal af: 'Slechtst gecoachte team in de PL, weer stap dichter bij ontslag'

Sportnieuws
dinsdag, 07 mei 2024 om 10:30
copyright proshots 25166864
Erik ten Hag heeft in zijn korte tijd als trainer van Manchester United al de nodige klappen moeten incasseren. Zo was er vorig jaar de 7-0 nederlaag tegen Liverpool. De 4-0 oorwassing tegen Crystal Palace van maandagavond was een beschamende nederlaag die de Nederlandse oefenmeester zeer zwaar wordt aangerekend door de Britse pers.
Met een huidige achtste positie op de ranglijst dreigt United Europees voetbal voor het volgende seizoen mis te lopen. Ten Hag wordt, ondanks een waslijst aan blessuregevallen, niet gespaard door de pers in Engeland. Bij de BBC sommen ze wat dramatische statistieken van dit seizoen op. 'De meeste nederlagen (13, red.), de laagste plek in de historie van de Premier League, 81 tegengoals in alle competities, een negatief doelsaldo (-3, red.) en ook nog een record laag aantal expected goals (0.35, red.) tegen Crystal Palace', noemt Andy Cryer van de BBC op. 'Net wanneer je denkt dat het niet slechter kan worden voor Manchester United, wordt het nog erger', gaat Cryer verder.
Ook bij Sky Sports kon men geen goed woord voor Ten Hag ter sprake brengen. 'Dit is een van de slechtst gecoachte teams van de Premier League, dat is een feit. Ten Hag krijgt er geen geloof meer in. Het is gewoon slecht', zegt analist Jamie Carragher. Michael Owen, voormalig spits van Liverpool, weet wel wat de clubleiding van United moet doen. 'Ik zeg al heel lang dat hij niet de juiste man is voor deze baan. Een radicaal besluit is nodig, juist omdat er nog veel op het spel staat. Er komt nog een bekerfinale aan', hint Owen op een onmiddellijk ontslag voor Ten Hag.

Rapportcijfers spreken boekdelen

In het duel met Crystal Palace keek United al snel tegen een 1-0 achterstand aan en zag het na ruim een uur spelen een 4-0 stand op het scorebord staan. De thuisploeg zette nog aan om meer goals te maken, maar een grotere vernedering bleef Ten Hag bespaard. The Manchester Evening News deelt na iedere wedstrijd rapportcijfers uit en deze waren logischerwijze laag. 'Hij is weer een stap dichter bij een ontslag. Dit was beschamend', zo onderbouwd de krant het cijfer 3 voor Ten Hag. Alle spelers kregen een 2, behalve Christian Eriksen. De oud-Ajacied moest het doen met een 1.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties