'Nederlander in Spaanse dienst kandidaat nummer één voor opvolging Slot'

Sportnieuws
maandag, 29 april 2024 om 16:07
copyright proshots 23331434
De transfercarrousel draait na het grote nieuws over Arne Slots vertrek naar Liverpool beide kanten op. Welke kandidaten worden uitgerust genoeg geacht om een vervolg te kunnen geven aan de drie jaar onder de succestrainer? De Spaanse sportkrant Marca denkt het antwoord te hebben, en komt daarbij in de landelijke derde klasse uit. Daar streek oud-PEC Zwolle-coach Dick Schreuder vorige zomer neer bij het nu uitstekend presterende Castellón.
De naam van Dick Schreuder is het voorbije competitieseizoen niet al te vaak gehoord in Nederland. Na een prima periode bij PEC Zwolle (promotie naar de Eredivisie) koos de broer van collega-trainer Alfred Schreuder verrassend voor een lager niveau in Spanje, waar hij leiding geeft aan Castellón. Op dit moment gaat zijn club aan de leiding in zijn groep van de Primera Federacíon, een positie die later recht zou geven op promotie naar de Segunda División.

Ajax of Feyenoord?

Dat Schreuder door zijn overstap even uit beeld is geraakt bij veel Nederlandse voetbalsupporters, wil niet zeggen dat clubs hem niet op de radar hebben gehouden. Volgens Marca is Schreuder 'kandidaat nummer één' om Slot op te volgen eens die naar Liverpool is vertrokken. Opvallend genoeg noemde ESPN-analist Kenneth Perez de naam van de oefenmeester dit voorjaar nog als een optie voor Ajax. Zondag stelde Perez desgevraagd dat Schreuder het wat hem betreft zeker ook in Rotterdam-Zuid zou kunnen. Van belang is wel dat Schreuder in Spanje een contract heeft lopen dat hem nog drie seizoenen aan Castellón verbindt.

Niet de enige naam

De naam van de oud-Zwolle-trainer is niet de enige die rondzingt in de Maasstad. In Vandaag Inside hadden Valentijn Driessen en Johan Derksen het vrijdag over Marino Pusic, de oud-assistent van Slot die er 'goed opstaat bij de clubleiding'. Na zijn overstap naar Shakhtar Donetsk, afgelopen najaar, wist de Bosnisch-Kroatische Nederlander knap te winnen van FC Barcelona (CL). Ronald Waterreus adviseert Feyenoord op zijn beurt om naar Oud-PSV-trainer Mark van Bommel te kijken.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties