Concurrent Memphis Depay krijgt er flink van langs in Spaanse pers: 'Onbegrijpelijke misser'

woensdag, 17 april 2024 om 12:36
morata
Atlético Madrid ging met een 2-1 voorspong de return in tegen Borussia Dortmund, maar na negentig minuten voetballen in het Signal Iduna Park was de thuisploeg met 4-2 te sterk, wat uitschakeling voor de Spanjaarden betekenden. Het verlies in de kwartfinale van de Champions League was vooral te wijten aan de inefficiëntie van de aanvallers van de Madrilenen.
Álvaro Morata wordt door de Spaanse pers als hoofdschuldige aangewezen. Morata stond zoals altijd samen met Antoine Griezmann in de spits, maar de twee ervaren spelers konden het verschil niet maken. Na drie minuten voetballen kon de Morata zijn ploeg al op voorsprong zetten, maar dat verzuimde hij oog in oog met Dortmund-doelman Gregor Kobel. De spits was niet koelbloedig en stiftte naast. Even later stond het 2-0 voor Dortmund, mede door een goal van Ian Maatsen.
Ángel Correa kwam in de rust voor Morata in het veld, maar ook de Argentijn kon geen potten breken en miste een grote kans na rust. 'We hadden met 6-4 kunnen winnen, als we net zo efficiënt waren geweest als zij. In de eerste wedstrijd (2-1) had de uitslag ook al groter kunnen zijn. Als we het geluk aan onze zijde hadden gehad, was het een andere wedstrijd geweest. De spelers hebben alles geven, maar uiteindelijk waren zij de betere ploeg. We moeten hen feliciteren. Wij waren in defensief en aanvallend opzicht minder sterk', baalt Atlético-coach Diego Simeone na afloop.

Morata delft het onderspit

De Spaanse media hebben een duidelijke zondebok voor de uitschakeling in het vizier: Morata. MARCA is zeer kritisch op de spits die al zeven wedstrijden geen goal heeft gemaakt. 'Zijn misser gooide de plannen van Simeone in de war. Het was het begin van een horroravond en de defensie deed de rest.' AS Diario doet een wel heel dramatische uitspraak over het verlies van Atlético. 'Onbegrijpelijke misser, zal ze nog jarenlang nachtmerrie bezorgen.'