Dit astronomische bedrag wil Mercedes per jaar aan Verstappen betalen

Sportnieuws
maandag, 29 april 2024 om 23:02
verstappen
Mercedes heeft er alles voor over om de regerend Formule 1-wereldkampioen vast te leggen en van Max Verstappen de best betaalde sporter ter wereld maken. De Nederlander zou 150 miljoen euro per seizoen kunnen verdienen bij de Britse renstal, zo weet het Duitse oe24 te meldenMercedes-teambaas Toto Wolff wil de 26-jarige absoluut aan boord halen. Bovendien zou de Nederlander volgens de wens van CEO Ola Källenius en multimiljardair Sir Jim Ratcliffe ook een contract als merkambassadeur voor het bedrijf moeten krijgen, mocht hij zijn carrière beëindigen.
Het plan van Mercedes zou volgens het Duitse medium nog een verrassing in petto hebben. Ook meesterbrein Helmut Marko (81) krijgt een aanbod van de aartsrivaal. Ter herinnering: Verstappen heeft in zijn Red Bull-contract een clausule waarin staat dat hij het team kan verlaten als Marko niet langer bij Red Bull werkzaam is. Pikant detail: tijdens de volgende Grand Prix in Miami (zondag 5 mei) zou er een ontmoeting tussen Verstappen en Mercedes moeten plaatsvinden.

Newey en Verstappen samen naar Mercedes?

Gezien de nieuwe ontwikkelingen gonst het nu van de geruchten. Want ook over het vertrek van sterontwerper Adrian Newey wordt al dagen gespeculeerd. Newey, die alle kampioensauto's van Red Bull Racing heeft ontworpen, zou ruzie hebben gekregen met teambaas Christian Horner vanwege diens affaire met een medewerkster. Newey zou een mega-aanbod van Ferrari op tafel hebben liggen, of trekt hij samen met Verstappen naar Mercedes?

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties