Bruno Fernandes heeft zijn karakteristieke penalty aan deze Nederlander te danken

Sportnieuws
donderdag, 21 maart 2024 om 13:30
bruno fernandes
Bruno Fernandes staat bekend om zijn karakteristieken aanloop bij het nemen van een strafschop. Sinds zijn komst bij Manchester United neemt hij vrijwel alle strafschoppen. Hij moest alleen afstand doen van de strafschoppen toen ene Cristiano Ronaldo terugkeerde in Engeland. De techniek van de strafschop heeft de Portugees te danken aan Bas Dost.
Van alle strafschoppen die de middenvelder nam schoot hij er maar liefst 90 procent in. Hij begon zijn profcarrière bij Novara in Italië, maakte daarna de stap naar Udinese en maakte nog een stap naar Sampdoria. Hij keerde weer terug naar zijn thuisland en speelde voor Sporting Lissabon. Op 25-jarige leeftijd maakte de Portugees de overstap naar het grote Manchester United.

Niet comfortabel 

In een interview met A Bola laat hij zich uit over de penaltytechniek. 'In mijn tijd bij Udinese stopte ik in mijn aanloop, zette ik nog twee stappen en raakte ik de bal. Ik keek al veel eerder naar de doelman.' Bij Sampdoria kreeg hij het advies om maar één stap te zetten. 'Daar voelde ik me helemaal niet comfortabel bij', vertelt Fernandes. 

Alles te danken aan Dost

'De balans van mijn lichaam was niet goed en ik zette mijn voet niet op de plek waar ik hem wilde hebben. Daardoor had ik ook geen tijd meer om naar de doelman te kijken.' Bij Sporting ontmoette Fernandes Bas Dost en van de Nederlander heeft hij veel geleerd. 'Bij Sporting zag ik dat Dost het ook voor elkaar kreeg om bij zijn laatste stap nog naar de keeper te kijken.'
Wel was er een verschil te merken. 'Bas had grotere benen dan ik en had precies de tijd om zijn linkervoet neer te zetten en zijn rechtervoet te laten zwaaien. Daardoor moest de doelman wel een beweging maken, anders zou hij er nooit meer bij kunnen.'
'Ik heb goed gekeken naar hoe Bas dat deed en hij gaf mij daar ook tips bij. Die techniek gebruik ik nu nog steeds. Ik heb het geleerd bij Sampdoria, maar geoptimaliseerd bij Sporting aan de hand van Dost', sluit Fernandes lovend af over de Nederlandse spits.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties