Bizar tafereel in Portugal: profclub laat ondanks dreigende degradatie 45-jarige investeerder invallen

Sportnieuws
dinsdag, 07 mei 2024 om 15:00
courtney reum
Wat zou jij doen als trainer als je club in de 86ste minuut 1-0 achterstaat en je bij een nederlaag degradeert? Misschien een extra spits in de ploeg brengen? Bij Länk FC Vilaverdense in Portugal besloten ze om een 45-jarige investeerder in de ploeg te brengen, die geen enkele ervaring heeft met profvoetbal.
In de Liga Pro, het tweede niveau van Portugal, speelde Länk FC Vilaverdense afgelopen weekend een cruciale wedstrijd tegen SCU Torreense. De hekkensluiter stond met nog vier minuten reguliere speeltijd te gaan 1-0 achter en bracht een opvallende speler binnen de lijnen. De 45-jarige Courtney Reum, zwager van Paris Hilton, die nog nooit profvoetbal gespeeld heeft kwam de ploeg in. Wel is hij volgens verschillende bronnen op papier een centrumspits.
De trainer Sergio Machado verklaarde de aparte wissel, die de 1-0 achterstand niet kon veranderen, na afloop op cryptische wijze. 'In de laatste minuten heb ik een beslissing genomen. Niet als coach, maar als vader van deze groep. Het was zwaar, maar ik moest het doen voor het welzijn van mijn ’kinderen’. Deze laatste tien minuten hebben enorm geholpen, zodat mijn spelers niet nog een keer moeten meemaken wat ze hebben meegemaakt.'
'Ik kan niet te veel zeggen, ik kan alleen maar zeggen dat het moeilijk was', gaat Machado nog steeds vrij warrig verder. 'Nooit in mijn leven zou ik mijn spelers in gevaar brengen. Ik moest beslissingen nemen die in strijd zijn met mijn principes, maar het welzijn van mijn spelers is belangrijker dan mijn principes.'
Reum tekende in de winter een contract bij de club, zonder ervaring als profvoetballer. De Amerikaan investeerde kort daarna veel geld in de Portugese club en mocht daarom zijn droom waarmaken: invallen in een officiële wedstrijd. Opvallend genoeg moet Länk FC Vilaverdense nu nog twee wedstrijden, waardoor het logischer was om Reum in een van deze wedstrijden te laten spelen, als men toch voor spek en bonen meedoet. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties