Fluminense presenteert 'verloren zoon' die Europese carrière afsluit: 'Het monster is terug'

Sportnieuws
dinsdag, 07 mei 2024 om 17:30
thiago silva
Thiago Silva gaat zijn carrière na dit seizoen vervolgen in Brazilië. Dat meldde transferexpert Fabrizio Romano op dinsdag, waarna Silva's oude club Fluminense het nieuws op sociale media bevestigde. De centrale verdediger tekent binnenkort een contract dat hem tot juni 2026 aan de club verbindt.
Silva maakte op de website van zijn huidige club Chelsea op 29 april bekend dat hij na vier seizoenen de deur van Stamford Bridge achter zich dichttrekt. De stopper is transfervrij, daar zijn contract over twee maanden afloopt. Daar hoopte zijn oude club Fluminense van te profiteren, meldde Romano dinsdag op X.

Sterkhouder stopt nog lang niet

'Fluminense is van plan om Thiago Silva over 10/15 dagen een formeel contract te laten tekenen dat geldig is tot juni 2026. Mondelinge overeenkomst is zoals vorige week gemeld al bereikt, nu bezig met het afronden van de details en het ondertekenen van documenten in Londen. De comeback van Thiago wordt als een kwestie van tijd beschouwd', zo luidde het initiële bericht van Romano. Even later pakte Fluminense uit met een eigen presentatiebericht over de Braziliaanse sterkhouder.

De jaren tellen

Daarmee gaat Silva door totdat hij bijna 42 jaar is. Op 22 september viert de nu 39-jarige centrale verdediger zijn verjaardag. Silva heeft er al een rijke carrière op zitten, onder meer bij FC Porto, Dinamo Moskou, Fluminense, AC Milan, Paris Saint-Germain en Chelsea. Ook speelde hij 113 interlands voor Brazilië.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties