Bizar: Fernando Alonso wordt derde, dan vierde en dan toch nog derde in de GP van Saoedi-Arabië

Bizar: Fernando Alonso wordt derde, dan vierde en dan toch nog derde in de GP van Saoedi-Arabië

Het was een vreemde middag voor Fernando Alonso, die achter Sergio Perez en Max Verstappen als derde werd afgevlagd tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Spanjaard was uitstekend weg, haalde direct Perez in en reed enkele rondes op kop. Vervolgens werd duidelijk dat Alonso tijdens de start teveel naar links stond, waarna er een knotsgekke race voor de rijder van Aston Martin ontstond.

Alonso profiteerde van zijn 'verkeerde' startopstelling door direct de van poleposition gestarte Perez in te halen. Hij kreeg een straf van vijf seconden voor het vergrijp, die hij tijdens een safetycar inloste. Te zien was dat Alonso keurig vijf seconden in de pits wachtte, waarna hij de race hervatte. De monteurs zouden echter te vroeg aan de auto hebben gezeten, waardoor Alonso tien seconden straf kreeg. Dat gebeurde nogal chaotisch.

Alonso reed 4.7 seconden voor nummer vier George Russell, waarna hij in de laatste twee rondes te horen kreeg dat de pitstop niet zou tellen. Hij haalde alles uit de kast om vijf seconden vóór de Mercedescoureur te finishen, zodat de eventuele vijf seconden die hij als straf kreeg niet uit zouden maken. Dat lukte, waarna Alonso de champagne ontkurkte als nummer drie. De FIA gaf hem echter tien seconden straf voor het incident in de pitstraat, waarna Alonso vierde werd.

Zijn team Aston Martin tekende protest aan en kon de stewards overtuigen dat de straf niet terecht was, met succes. Vijf uur na de race werden de tien seconden weer aan de eindtijd van Alonso toegevoegd, waarna hij alsnog derde werd en zijn honderdste podium in de Formule 1 definitief was.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.