Bayern München baart opzien met aanstelling nieuwe trainer

Sportnieuws
woensdag, 29 mei 2024 om 20:30
copyright proshots 24611713
incent Kompany is de nieuwe hoofdtrainer van Bayern München. Dat meldt de club op de officiële kanalen. De oud verdediger van onder andere Manchester City komt over van Burnley. De komst van de Belg is opvallend te noemen aangezien hij dit seizoen degradeerde uit de Premier League.
Bayern München kende een matig seizoen. De recordkampioen greep naast alle prijzen en eindigde op de derde plek in de Bundesliga. Ze zagen een aantal wedstrijd voor het einde Bayern Leverkusen al kampioen worden. Thomas Tuchel besloot niet verder te willen in München waardoor de club een nieuwe trainer moest zoeken.
De zoektocht naar een nieuwe trainer leek lastiger dan gedacht. Een club met het statuur van Bayern München zou de trainers normaal gesproken voor het uitkiezen hebben. Nadat Tuchel zijn vertrek bekendmaakte was Bayern bezig met Xabi Alonso, Hansi Flick, Roger Schmidt, Ralf Rangnick, Oliver Glasner, Erik ten Hag en wederom Tuchel, maar telkens kreeg de club een 'nee'. Woensdag werd ook bekend dat Flick de nieuwe trainer van FC Barcelona is.
De 89-voudig Belgisch international startte zijn carrière als trainer bij Anderlecht, waar hij eerst speler/trainer was. Vanaf de zomer van 2020 besloot hij zich op zijn trainersloopbaan te storten en zijn profcarrière te beëindigen. Kompany stond uiteindelijk aan het roer bij Burnley waarmee hij promoveerde naar de Permier League. Dit seizoen bewandelde de club de omgekeerde weg.

Kompany is vereerd om voor Bayern München te werken

'Het is een grote eer om voor deze club te mogen werken; FC Bayern is een instituut in het internationale voetbal', aldus Kompany op de clubwebsite van Der Rekordmeister. 'Als coach moet je staan ​​voor wie je bent als persoonlijkheid: ik houd ervan de bal te hebben, creatief te zijn - en we moeten ook agressief en moedig zijn op het veld. Ik kijk nu uit naar de basiszaken: samenwerken met de spelers, een team vormen. Als de basis gelegd is, zal het succes komen.'
Ajax Showtime ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties