'Bayern München zeer concreet met onervaren hoofdtrainer die degradeerde'

Sportnieuws
woensdag, 22 mei 2024 om 14:10
vincent kompany
Fabrizio Romano stelt dat Bayern München zeer concreet is met Vincent Kompany. De 38-jarige trainer die dit seizoen met Burnley kansloos degradeerde uit de Premier League zou al twee keer direct gebeld hebben met de clubleiding van de Duitse topclub.
Bayern München maakte in februari bekend niet verder te willen met Thomas Tuchel, waarna de zoektocht naar een opvolger die in de zomer het stokje over kon nemen gestart werd. Der Rekordmeister ving echter bot van Xabi Alonso, Ralf Rangnick, Oliver Glasner, Roger Schmidt en Julian Nagelsmann, die juist het veld moest ruimen voor Tuchel. Daarna probeerde Bayern om laatstgenoemde te overtuigen om toch te blijven, zonder resultaat.
De vijver van trainers waar de clubleiding uit kan vissen wordt na zes afwijzigingen dus alsmaar kleiner en dat merkt ook Romano. Hij schrijft dat Bayern München uitgekomen is bij Vincent Kompany. De voormalig topverdediger deed het bij Anderlecht vrij matig, met een achtste, derde en derde plaats en geen enkele noemenswaardige wapenfeiten in de Belgische beker of een Europese competitie. Hij vertrok naar Burnley, leidde ze in zijn eerste seizoen naar de Premier League en mag nu weer een stap terug doen.
Kompany heeft dus slechts één seizoen ervaring op het hoogste niveau, waar hij gelijk kansloos degradeerde, ondanks 111 miljoen euro aan transferuitgaven. Romano schrijft desondanks dat de interesse zeer concreet is. 'Het is nog steeds alleen Bayern dat in gesprek is met Vincent Kompany, zoals ik vannacht al schreef. Ze hebben twee keer direct gebeld en er is concrete interesse en nu wacht Kompany alleen nog op de interne beslissing van Bayern.' Romano schreef dinsdagnacht onder meer dat de Belgische coach enthousiast was over de kans om aan de slag te gaan bij de Duitse topclub.
Wint Verstappen weer met ruime voorsprong? Pak 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties