Bayern is blij met komst jonge trainer: 'Een van de meest interessante coaches uit Europa'

Sportnieuws
donderdag, 30 mei 2024 om 15:52
copyright proshots 25317587
Zaterdag maakte transferexpert Fabrizio Romano bekend dat Vincent Kompany de nieuwe trainer van Bayern München gaat worden. De relatief onervaren trainer promoveerde vorig seizoen met Burnley naar de Premier League, maar degradeerde dit seizoen wel weer direct. Inmiddels is Kompany gepresenteerd als kersverse hoofdtrainer van Der Rekordmeister. De 38-jarige trainer heeft er zin, terwijl het bestuur vooral blij is dat ze na lang zoeken een geschikte trainer hebben gevonden. 
De trainer is zeer enthousiast over zijn nieuwe baan en kijkt er naar uit om te beginnen. 'Ik heb al veel aardige mensen ontmoet en ik weet hoe groot Bayern als club is. Ik ben trots hier te zijn, maar ook erg gemotiveerd. Wat mij betreft mag het seizoen direct beginnen. Ik weet dat ik ook de steun heb van Karl-Heinz Rummenigge en Uli Hoeness. Ik heb met ze gesproken. Ik weet zeker dat ze tevreden gaan zijn met mijn werk.' Er is werk aan de winkel, want Bayern pakte het afgelopen seizoen geen enkele prijs. 

Blijdschap overheerst 

De hoofdtrainer is niet de enige die blij is met zijn aanstelling. CEO van Bayern, Jan-Christian Dreesen, is ook zeer blij met de komst van de talentvolle trainer. 'Max Eberl en Christoph Freund hebben in de afgelopen weken hard gezocht naar die ene trainer die nieuwe ideën kan brengen bij Bayern. Vincent is die ene. De eerste indrukken waren zeer positief.' Er heerst binnen Bayern duidelijk veel enthousiasme. 

Juiste kandidaat 

Sportdirecteur Eberl hoopt met Kompany de juiste kandidaat hebben gevonden. 'Ik ben zeer blij dat we er met Vincent uitgekomen zijn. We hebben een van de meest interessante trainers van Europa gevonden. De discussies die we hadden, waren gelijk intens. Burnley wilde hem ook liever niet laten gaan. Het is een jonge trainer en we hebben het direct gehad over het spel. We denken nu na over de volgende stappen. We kijken uit naar nieuwe energie, nieuwe kracht en hopelijk nieuwe successen.' 

Gaat er een andere wind waaien?

Bayern heeft na het vertrek van Hansi Flick vaak problemen gehad met aangestelde trainers. Zo was de relatie met Thomas Tuchel ook niet ideaal en uiteindelijk werd er gezamenlijk besloten uit elkaar te gaan. De sportdirecteur belooft verandering. 'We staan als club achter onze coach. We hebben een jonge coach met een geweldige persoonlijkheid. We trekken hier een lijn en we zullen vanaf nu eensgezindheid uitstralen.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties