Assistent Ten Hag spreekt zich uit: ’Jadon Sancho wilde uit principe geen sorry zeggen tegen Erik’

Sportnieuws
vrijdag, 31 mei 2024 om 16:21
jadon sancho
Dat de relatie tussen Erik ten Hag en Jadon Sancho een flinke deuk op heeft gelopen is inmiddels geen nieuws meer. Lang bleef het stil rondom de trainer en zijn pupil, maar de assistent-trainer van Ten Hag, Benni McCarthy, heeft aan The Daily Mail wat meer details gegeven over de relatie tussen manager en speler. De spitsentrainer heeft zelf ook nog zijn best gedaan om de verstandhouding te herstellen, maar tevergeefs. 
Manchester United ging in september 2023 op bezoek bij Arsenal (3-1 verlies). Op de bank mistte er iemand in het bijzonder: Sancho. Na afloop van de verliespartij vertelde Ten Hag dat de Engelsman lui zou zijn geweest bij de training en dat hij daarom niet meegenomen werd. Die woorden schoten bij Sancho in het verkeerde keelgat en hij reageerde via social media door te stellen dat het niet waar is en dat hij als zondebok werd aangewezen. Vervolgens werd de Engelsman uit de selectie gezet en werd maandenlang niet gespot, tot hij op huurbasis overstapte naar Borussia Dortmund.

Nog steeds onopgelost 

McCarthy heeft zich nu uitgesproken over het incident wat nog steeds niet is opgelost. 'Als je van de straat komt zoals hij, is het niet de normaalste zaak van de wereld om je excuses aan te bieden', vangt de spitsentrainer aan. 'In zijn beleving zou hij door sorry te zeggen toegeven dat de fout inderdaad bij hem lag, dat hij dus echt lui was en slecht trainde. Jadon dacht daar geen moment over na.' Ten Hag wilt alleen een 'sorry' horen van de buitenspeler.

Kan makkelijk zijn 

'Soms is dat het verstandigste', is McCarthy van mening. 'Je gaat het nooit winnen van de trainer. Ik heb hem dat ook geadviseerd. Maar voor Jadon was het een principekwestie. Hij had in zijn ogen niks fout gedaan.' Na maanden individueel te hebben getraind maakte Sancho op huurbasis de overstap naar zijn oude club Dortmund waarmee hij zaterdag in de finale van de Champions League staat.
Pak 50x of 100x je inzet als Real Madrid de Champions League wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

a class="special-content-24" href= https://casino.betmgm.nl/redirect.aspx?pid=3777864&bid=20733" rel='nofollow'> Profiteer van 50% extra winst bij een winnende inzet op de Champions League-finale! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties