Ten Hag krijgt bizarre regels opgelegd: 'Manier van spelen gaat bepaald worden door de TD'

Sportnieuws
woensdag, 29 mei 2024 om 14:51
ratcliffe
Erik ten Hag won afgelopen weekend tot ieders verbazing de FA Cup-finale, in een onderling duel met Manchester City was zijn ploeg Manchester United met 1-2 te sterk. De dag voor de wedstrijd schreef The Guardian dat Ten Hag ongeacht het resultaat ontslagen zou worden. Maar na de winst werden de berichten steeds positiever voor de Nederlandse trainer uit Haaksbergen.
Na afloop ging Ten Hag met zijn ploeg de beker ophalen, voordat de beker werd uitgereikt moest de trainer ook langs de United-leiding. Daar kreeg hij een zeer bescheiden handje van Sir Jim Ratcliffe (de nieuwe eigenaar, red.), dat moment maakte in Engeland de tongen los en een ontslag leek in de lucht te hangen. Maar niets is minder waar, want de doorgaans goed ingevoerde Samuel Luckhurst meldde afgelopen dagen dat de kans dat Ten Hag blijft groter is geworden. Mocht de trainer blijven moet hij zich wel aan bepaalde regels houden.

Lijst met regels 

Ratcliffe heeft namelijk een lijstje met vijf regels opgesteld, dat meldt The Sun. United zal geen speler meer boven de 25 aantrekken, zal geen sterspelers halen, de manier van spelen wordt bepaald door de nieuwe technisch directeur Jason Wilcox, de trainer mag aangeven op welke posities hij spelers wil, maar mag geen namen noemen en Ineos (het bedrijf van Ratcliffe, red.) komt met drie spelers op iedere positie waar de trainer dan uit mag kiezen.

Wanbeleid bij grootste club ter wereld 

Het lijken strenge maatregelen, maar het is wel iets waar United aan toe was. De club werd namelijk jarenlang geleid alsof het een amateurclub was met veel te veel geld. De club maakt al jarenlang met regelmaat verlies en verkopen vrijwel nooit meer een speler voor boven de vijftig miljoen. Zo werd Paul Pogba voor honderd miljoen gehaald en gratis weggedaan. Raphael Varane werd voor vijftig miljoen euro gehaald en loopt komende zomer weer gratis de deur uit. Mocht Ten Hag blijven moet hij er mede voor zorgen dat er weer kapitaal op het veld komt te staan.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties