'Als je bij Ajax op zestig of zeventig procent speelt, zou je nog steeds winnen'

Sportnieuws
zaterdag, 30 maart 2024 om 15:11
copyright proshots 22692293
Mohammed Kudus vindt dat hij er goed aan heeft gedaan om afgelopen zomer Ajax in te ruilen voor het Engelse West Ham United. De middenvelder annex aanvaller stelt dat het tijd was voor hem om de stap naar het buitenland te maken en geeft aan waarom The Hammers hem het beste gevoel gaven bij het maken van de keuze voor een vervolgstap.
'Na het seizoen bij Ajax was ik klaar om de volgende stap te zetten. Ik ben een speler die niet in zijn comfortzone wil blijven', vertelt Kudus in gesprek met The Guardian. De Ghanees had voor zichzelf al vroeg de keuze gemaakt om te vertrekken. 'Ik had bij Ajax kunnen blijven. Ik kende de competitie en de club, maar ik wil niet in mijn comfortzone blijven, maar mezelf altijd uitdagen.'
Niet alleen West Ham United was in de markt voor Kudus, ook Chelsea, Arsenal en Brighton & Hove Albion waren opties. 'Het klopt dat al die clubs contact hadden, maar toen West Ham kwam, ging het snel en heb ik mijn beslissing genomen op basis van gesprekken met mensen rond de club, hun project en hoe zij mij als speler zien. Ik heb de beslissing genomen op basis van mijn gevoel. Dat is hoe ik mijn beslissingen neem. Wat de gevolgen ook zijn, ik neem het op mij', is de creatieveling stellig.

'Als je bij Ajax op zestig of zeventig procent speelt, zou je nog steeds winnen'

Tot slot heeft Kudus snel gemerkt dat het niveau in de Premier League beduidend hoger ligt dan in de Eredivisie. 'Ajax is één van de grootste clubs in de competitie. Als je op zestig of zeventig procent speelt, zou je nog steeds winnen. Maar hier kunnen ook de kleine teams verrassen. Je kunt niet verslappen. Ik vind het geweldig, want het houdt me scherp.'
Kudus kwam voor 43 miljoen euro over van Ajax en kende een lastig begin in Engeland, met zes achtereenvolgende wedstrijden waarin hij als invaller zijn waarde moest bewijzen. Inmiddels heeft de Ghanees een vaste basisplaats en kwam hij tot zes doelpunten en vier assists in 24 wedstrijden in de Premier League. Hij ligt nog tot 2028 vast bij The Hammers.
Ajax Showtime ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties