Ajax is begonnen met puinruimen: 'Backs mogen op zoek naar nieuwe club'

Sportnieuws
maandag, 03 juni 2024 om 12:22
copyright proshots 24859719
Ajax zal deze zomer vrijwel alle Sven Mislintat-aankopen willen slijten, al zal dat niet vanzelf gaan. Volgens De Telegraaf zijn de slechtnieuwsgesprekken begonnen en hebben Owen Wijndal en Borna Sosa te horen gekregen dat ze geen toekomst hebben in Amsterdam. Wijndal kwam in 2022 over van AZ en kon sindsdien geen potten breken, Sosa werd binnengehaald door Mislintat en maakte ook weinig indruk.
Om te beginnen wil Ajax Youri Baas graag behouden, dus keert de linksback terug in Amsterdam. Na een succesvolle huurperiode bij NEC Nijmegen, waren de Nijmegenaren van plan om hem definitief over te nemen, maar kregen volgens De Telegraaf een keiharde 'nee' van Ajax te horen. De Amsterdammers lijken de jongeling volgend seizoen de kans te willen geven. Deze beslissing van Ajax heeft wel gevolgen voor de toekomst van Wijndal en Sosa.

Geen toekomst in Amsterdam 

Beide linksbacks hebben namelijk te horen gekregen dat ze op zoek mogen gaan naar een andere club, omdat ze niet voorkomen in de plannen. Ajax heeft namelijk budget nodig om gerichte versterkingen te kunnen halen. Zo moet naar alle waarschijnlijkheid ook Jorge Sánchez het veld ruimen. De Mexicaan heeft een transfer naar Cruz Azul te pakken en de transfer zit in de afrondende fase. Ajax zal rond de drie miljoen euro ontvangen voor Sánchez. 

Miljoenen geincasseerd 

Ajax verkocht eerder Porto-sensatie Francisco Conceição al, waar de jongeling moeite had in Amsterdam legde hij in Portugal een uitstekend seizoen op de mat. Zijn prestaties zijn niet onder de radar gebleven, hij werd namelijk geselecteerd voor de EK-selectie van Portugal. Voor de 21-jarige aanvaller ontving Ajax tien miljoen euro. De kersverse trainer Francesco Farioli kan dankzij de opbrengsten nieuwe spelers tegemoet zien die Ajax weer op de rit moeten helpen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties