'Ajax doet eerste bod op voormalig PSV'er Rosario'

Sportnieuws
dinsdag, 18 juni 2024 om 19:30
copyright proshots 25246408
Ajax heeft Pablo Rosario (27) een contract aangeboden tot de zomer van 2028, aldus De Telegraaf. De middenvelder van OGC Nice heeft het aanbod echter afgewezen, omdat er een aanzienlijk verschil is tussen zijn eisen en het bod van de club. Verwacht wordt dat Rosario’s zaakwaarnemer, José Fortes Rodriguez, binnenkort met een tegenvoorstel komt.
Dat Ajax interesse toont in Rosario, is niet verrassend. De Amsterdammer speelde tussen 2010 en 2014 in de jeugdopleiding van de club en was bij OGC Nice de verlengde arm van de nieuwe Ajax-trainer Francesco Farioli op het veld. Tijdens zijn drie seizoenen in de Zuid-Franse badplaats speelde hij 113 wedstrijden en groeide hij uit tot een belangrijke speler.
Rosario heeft bij de Frans club nog een eenjarig contract. Daarom is de verwachting dat beide clubs tot een akkoord kunnen komen over de transfersom. Eerst moet Ajax echter een akkoord bereiken met de speler zelf.

Ajax moet spelers verkopen

Technisch directeur Alex Kroes, die bereid is Rosario naar Amsterdam te halen voor Farioli, zou gebaat zijn bij het vertrek van enkele spelers. Ajax wil negen van de twaalf aankopen van Sven Mislintat en de later aangetrokken Jordan Henderson graag van de hand doen. Alleen Diant Ramaj, Sivert Mannsverk en Branco van den Boomen worden als waardevolle toevoegingen beschouwd. Veel van de spelers die op de transferlijst staan, willen onder de nieuwe trainer een kans krijgen. Ajax hoopt echter dat zij eieren voor hun geld kiezen als blijkt dat er ook onder Farioli geen toekomst voor hen is.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties