EK 2024 | Frankrijk moet naast Mbappé misschien nog een aanvaller missen tegen Oranje

Sportnieuws
dinsdag, 18 juni 2024 om 19:15
copyright proshots 25520141
Het gaat dit EK allesbehalve voor de wind voor Frankrijk. Naast de blessure die sterspeler Kylian Mbappé opliep in het duel tegen Oostenrijk, is er nog een aanvaller niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Olivier Giroud ontbrak dinsdag op de training vanwege liesklachten.
De spits verving maandag in de wedstrijd tegen Oostenrijk de geblesseerde Mbappé, die na een duel met Kevin Danso het veld moest verlaten met een gebroken neus. Na een dag vol wisselende berichten meldde L’Équipe dat Mbappé niet fit genoeg is om tegen Nederland te starten.
Of Giroud zijn vervanger kan worden in de aanval, valt ook nog te betwijfelen. Hij ontbrak, net als Mbappé, op de training van de Fransen. Giroud heeft last van een lichte liesblessure. Volgens RMC Sport is het nog onzeker of hij fit genoeg is om tegen Nederland te spelen, maar het lijkt erop dat hij woensdag weer kan trainen. Giroud is de topscorer aller tijden van de Franse nationale ploeg.

Frankrijk heeft nog genoeg opties voorin

Als Giroud en Mbappé niet beschikbaar zijn, heeft bondscoach Didier Deschamps nog andere opties in de aanval. Ousmane Dembélé, Marcus Thuram en Randal Kolo Muani kwamen ongeschonden uit het duel met Oostenrijk.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties