Kieft hekelt gedrag Oranje-basisspeler: 'Bij het minste of geringste...'

Sportnieuws
woensdag, 19 juni 2024 om 11:30
copyright proshots 1486821
Op uitnodiging van de KNVB trok Wim Kieft dit weekend naar Hamburg, waar hij op zondag uiteraard te gast was bij Polen-Nederland (1-2). Terugblikkend voor De Telegraaf stelt de oud-international dat hij zich vooral aan één speler fors irriteerde. Xavi Simons liet zich volgens Kieft niet voor de eerste keer kennen met 'dramagedrag', waar hij volgens de televisieanalist snel vanaf moet.
'Teleurstellend was het optreden van Xavi Simons en Joey Veerman', neemt Kieft het optreden van de PSV'er mee. 'Bij het minste of geringste blijft Simons maar vallen en vervolgens liggen om daarna verongelijkt te reageren. Hij moet echt van dat dramagedrag af.' Op televisie heeft de regelmatige Veronica Offside-gast al vaker aangegeven dat hij zich aan Simons kan ergeren.

Wisselen niet handig

Een linie terug zorgde Joey Veerman niét voor ergernis, maar teleurstellend was zijn optreden evenzeer. 'Veerman was geen schim van de Veerman in het shirt van PSV', aldus Kieft. Wisselen is alleen geen optie, meent de voormalige spits, omdat dat dan de rest van het EK in het hoofd van de middenvelder kruipt.

Handrem

Kieft verwacht Veerman dus gewoon weer aan de aftrap tegen de Fransen, die de duels (met of zonder Mbappé) misschien wat berekend zullen invliegen. 'Qua kracht moet je afwachten hoe hongerig deze Franse ploeg is', weet de analist. 'Daarbij spelen de Fransen in de eerste ronde vaak met de handrem erop om zonder veel energie te verspillen door te gaan naar de knock-outfase.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties