Woerts schiet populaire spitssuggestie snel af: 'Geen Ajax-dna'

Sportnieuws
woensdag, 19 juni 2024 om 9:30
copyright proshots 9207383
Chris Woerts heeft dinsdag in de podcast SportClash gereageerd op de geruchten rond een mogelijke transfer van Wout Weghorst naar Ajax. Het verhaal dat de spits een overstap naar Amsterdam wel ziet zitten, ging al vóór Weghorst zich zondag nog eens semi-onsterfelijk maakte, en na de bevrijdende 1-2 tegen Polen is er als vanzelfsprekend nóg meer aandacht voor de sportieve toekomst van de pinchhitter. Woerts wil echter niets weten van de suggestie dat Weghorst zich bij Ajax kan presenteren.
'Hij is gisteren (zondag, red.) heel goed ingevallen, het is een beetje de knuffelbeer van Nederland aan het woorden', opent de marketingman nog positief. 'Nu overweegt Ajax om hem een contract aan te bieden, en dat is toch wel de omgekeerde wereld. Wout heeft niets van het Ajax-dna.'

Twee zinnen

De stellige opmerking van Woerts leidt tot een schampere reactie van host Jaap Stalenburg, die zich afvraagt hoe Woerts bij zijn kritiek komt. 'Als je Wout twee zinnen hoort spreken, weet je: geen Ajax-dna', reageert de veel geziene talkshowgast. Twijfels over een succesvol Eredivisie-optreden van Weghorst heeft Woerts niet, want 'de verdedigers zijn zo slecht dat jij en ik er ook 30 maken'. Wel denkt de sportmarketeer dat de familie van de spits hem koste wat het kost bij FC Twente wil hebben, en dat dat mogelijk mee zal wegen in Weghorst uiteindelijke beslissing.

Miljoenenwens

Bij Twente vreest een deel van de supporters echter het ergste. Door het bevrijdende doelpunt tegen Polen kan Weghorst werkgever Burnley de vraagprijs danig opvoeren en comfortabel achterover leunen. De kans is klein dat de club uit Enschede de gewenste miljoenen vervolgens kan ophoesten. Tegelijkertijd twijfelt Twente-clubwatcher Leon ten Voorde hoe geloofwaardig de geruchten van een alternatieve overstap naar Ajax zijn. 'We hebben het overal gelezen, maar we hebben nog nooit een citaat gelezen van iemand van Ajax of van Weghorst over Ajax'.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties