Agent doet boekje open over rellen in Utrecht: 'Volgende schot zou gericht zijn geweest'

Sportnieuws
donderdag, 30 mei 2024 om 17:56
copyright proshots 25353650
Afgelopen weekend was het in Utrecht raak, er werd flink gereld nadat FC Utrecht werd verslagen door Go Ahead Eagles in de strijd om Europees voetbal. Na het laatste fluitsignaal bestormden supporters het veld en buiten het stadion gingen de relschoppers vrolijk verder. Een agent die aanwezig was heeft toegegeven een waarschuwingsshot te hebben gelost, omdat hij naar eigen zeggen niet anders kon toen zijn politiebusje werd belaagd.
Tegenover het Algemeen Dagblad heeft de agent zijn verhaal gedaan, onder de gefingeerde naam Kevin. Hij vertelt gevreesd te hebben voor zijn leven toen zijn politiebus werd belaagd door relschoppers. Zo werden er bijvoorbeeld stoeptegels, putdeksels en losgerukte stenen tegen de bus aangegooid, ook bleven de relschoppers de ramen intikken. 'Die zijn van plexiglas en kunnen best wat hebben, maar op een gegeven moment zag ik dat de sponningen het niet zouden houden.'

Er moest geschoten worden 

De relschoppers kregen het voor elkaar om door de ramen heen te beuken en dat was het moment dat de agent en zijn collega's het erover eens waren: er moet iets gebeuren. 'Er zat een gat van twintig à dertig centimeter in het raam, dus terwijl ik met mijn linkerhand poogde het raam recht te houden, heb ik met mijn rechter mijn wapen gepakt en door het gat in de lucht geschoten.' Volgens de agent denkt normaliter geen enkele ME'er aan het lossen van een schot. 

Volgende was gericht geweest 

De situatie in Utrecht was echter zo heftig dat het volgend schot gericht zou zijn geweest. 'Als de situatie nog penibeler was geworden', doelt de agent op het lossen van een gericht schot. Momenteel heeft FC Utrecht al drie stadionverboden uitgedeeld aan diverse onrustzaaiers. De club heeft ook een straf ontvangen van de gemeente: één wedstrijd zonder publiek spelen. Tot overmaat van ramp had eigenaar Frans van Seumeren bijna besloten om uit de club te stappen, maar besloot het niet te doen. 
Pak 50x of 100x je inzet als Real Madrid de Champions League wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Profiteer van 50% extra winst bij een winnende inzet op de Champions League-finale! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties