Clubeigenaar FC Utrecht is 'ziek' van stadionrellen en overwoog zelfs vertrek

Sportnieuws
donderdag, 30 mei 2024 om 10:50
copyright proshots 23294567
Het laatste woord is nog niet gesproken over de stadionrellen die zondag uitbraken na FC Utrecht - Go Ahead Eagles. De burgemeester van de Domstad heeft in overleg met de veiligheidsautoriteiten toekomstige maatregelen getroffen, en ook eigenaar Frans van Seumeren blijkt nog altijd des duivels. In gesprek met het AD stelt de clubliefhebber pur sang dat hij zelfs even overwoog om op te stappen.
Toen na 120 minuten het laatste fluitsignaal klonk, besloot een select deel van de Utrecht-aanhang buiten het stadion met stenen, putdeksels, fietsen en vuurwerk naar agenten te gooien. Ook werd er een politiewagen belaagd en gemolesteerd. Eén agent raakte zodanig gewond dat hij naar het ziekenhuis afgevoerd moest worden. Ook op het veld was er oproer, omdat verschillende mensen (al dan niet met hoodies) de grasmat betraden.

Aanhoudende kater

Clubeigenaar Frans van Seumeren zag het met lede ogen aan en is er nog steeds kapot van, vertelt hij het AD. 'Ik ben ziek van de situatie. Ziek van het feit dat we geen Europees voetbal hebben gehaald, ziek van wat er is gebeurd zondag en ziek van de hele nasleep. De kater is enorm'.

Dubbel gevoel

Van Seumeren weigert de relschoppers van zondag 'supporters' te noemen en spreekt van puur vandalisme. 'Ik heb in het verleden al aangegeven dat, wanneer de hooligans niet ophouden met rellen, ik de handdoek mogelijk in de ring zou gooien en afstand zou nemen van FC Utrecht. In mijn emotie heb ik daar de laatste dagen ook weer over getwijfeld'. De clubeigenaar zit met een dubbel gevoel, omdat hij de rellen keihard veroordeelt maar de collectieve straf buitenproportioneel vindt. FC Utrecht moet zijn volgende wedstrijd afwerken zonder thuispubliek.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties