Gevolgen rellen in Utrecht bekend: 'Teleurstelling mag nooit een excuus zijn'

Sportnieuws
maandag, 27 mei 2024 om 14:45
copyright proshots 25353650
Zondagavond streden FC Utrecht en Go Ahead Eagles in een onderling duel om een ticket dat recht geeft op de voorronde van de Conference League. Helaas bleef het niet bij een voetbalgevecht. Tijdens de twee wedstrijden zelf ging er al vuurwerk op en neer van het uitvak naar het thuispubliek en andersom, en na afloop is het helemáál uit de hand gelopen. Supporters vielen uit frustratie agenten aan nadat Go Ahead na 120 minuten voetbal met 1-2 van Utrecht had gewonnen.
Toen het laatste fluitsignaal had geklonken, besloot een groep 'fans' van FC Utrecht met stenen, putdeksels en fietsen naar agenten te gooien. Er is zelfs een agent met zwaardere verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd. Burgemeester Dijksma van Utrecht besloot op den duur om de ME in te zetten en kondigde een noodbevel af. 'Teleurstelling om sportieve prestaties mag nóóit een excuus zijn om je zo te misdragen', is de ambtsdienaar van mening. 

Belachelijke acties

Utrecht ging zondag lange tijd aan de leiding, totdat Nick Viergever in de slotminuten van de wedstrijd de bal in eigen doel schoot. Tot overmaat van ramp voor Utrecht scoorden de Eagles ook nog de 1-2, waarna de rellen losbarstten. 'Het [einde] zorgde voor grote irritatie en frustratie', erkende FC Utrecht-directeur Thijs van Es na afloop. 'We nemen er fors afstand van en zullen met de politie en het Openbaar Ministerie bekijken welke straffen nodig zijn.'

Registratie vooraf

Van Es vermoed dat er kaarten onderhands doorverkocht zijn. Supporters die zelf een kaart kochten moesten zich met naam en identiteitsbewijs registeren. De directeur weet zeker dat alles is vastgelegd en dat er straffen zullen volgen voor de misdadigers, maar houdt wel een slag om de arm. Het vaststellen van de identiteit zou namelijk een probleem kunnen vormen als inderdaad blijkt dat mensen via omwegen (al dan niet massaal) aan kaarten zijn gekomen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties