Afgekeurde Ajacied maakt veel indruk in het buitenland: 'Je kunt zien dat hij naar zijn adviezen heeft geluisterd'

Sportnieuws
woensdag, 05 juni 2024 om 12:45
conceicao bergwijn
Francisco Conceição kwam bij Ajax nooit volledig uit de verf en werd als niet goed genoeg beschouwd. Afgelopen zomer besloot de club dan ook om hem uit te lenen. FC Porto, waar zijn vader Sérgio Conceição afgelopen seizoenen de trainer was (inmiddels ontslagen, red.), besloot de jongeling aan te trekken met een optie tot koop van tien miljoen euro. In Portugal sloeg de vleugelspeler duidelijk de weg naar boven in.
Waar Conceição bij Ajax nauwelijks de kans kreeg om zichzelf te laten zien, verdiende de buitenspeler in Portugal wel het vertrouwen, en dat betaalde hij dubbel en dwars terug. Zo maakte hij in de competitie vijf goals en gaf hij vier assists. Met zijn prestaties heeft hij zich in de EK-selectie van Portugal gespeeld. Bruno Fernandes was na afloop van de oefenwedstrijd tegen Finland lyrisch over zijn teamgenoot bij het nationale elftal. 'Francisco speelde heel goed, hij legt veel energie in zijn spel en is erg dreigend. Francisco is iemand die vaak op de goede positie staat en heel snel reageert op situaties.'

Lovende woorden 

Fernandes vervolgt zijn verhaal tegenover RTP3. 'Je kunt zien dat Francisco veel met zijn vader heeft gewerkt en goed naar zijn adviezen heeft geluisterd. Met Francisco erbij zijn we een nog completere ploeg.' De buitenspeler gaf twee assists op de middenvelder en maakte daarmee indruk. Waar zijn vader vertrekt bij Porto, werd de jongeling juist voor vijf jaar vastgelegd door de Portugese club. Porto heeft daarbij gebruik gemaakt van de koopoptie die eerder door Ajax werd goedgekeurd.

Toegevoegde waarde 

Rúben Dias is bij de nationale ploeg de man in het hart van de defensie en heeft ook lovende woorden over voor zijn teamgenoot. 'Ik heb nog niet vaak met hem gespeeld, maar hij heeft mij in positieve zin verrast. Ik denk dat hij met zijn kwaliteiten een toegevoegde waarde kan zijn voor ons elftal. Francisco had deze keer een grote impact op de wedstrijd. Hij liet ons allemaal zien hoeveel energie je in een wedstrijd moet stoppen.' Portugal begint het EK op 18 juni met een wedstrijd tegen Tsjechië. Voor die tijd oefent het land nog tegen Ierland en Kroatië. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties