Ajax ziet gewenste verdediger vertrekwens indienen, vraagprijs is aan de hoge kant

Sportnieuws
dinsdag, 04 juni 2024 om 9:30
copyright proshots 24595311
Ajax-target Sepp van den Berg heeft Liverpool duidelijk laten weten dat hij de club deze zomer wil verlaten. Dat meldt journalist Florian Plettenberg via X. Van den Berg heeft bij Liverpool nog een contract tot medio 2026. Op dit moment wacht hij op groen licht van de Engelse club om te mogen vertrekken.
Van den Berg werd vorige week door The Athletic aan Ajax gelinkt. Het is niet de eerste keer dat de Amsterdamse club interesse zou hebben in de verdediger. De naam van Van den Berg kwam in de afgelopen jaren wel vaker voorbij in de zogenoemde geruchtenmolen.
Of Ajax deze zomer écht kans maakt - als het überhaupt écht geïnteresseerd is - valt te betwijfelen. Van den Berg speelde in het afgelopen seizoen bij FSV Mainz 05 en met die club wist hij zich te handhaven in de Bundesliga. De verdediger kende met 33 gespeelde wedstrijden een grote rol in de strijd om lijfsbehoud.
Volgens Plettenberg wil Van den Berg in de Bundesliga blijven spelen. Hij zou al meerdere aanbiedingen op zak hebben. FSV Mainz zou hem graag willen behouden, al lijkt Van den Berg de clubs voor het uitkiezen te hebben in Duitsland. Ook vanuit de Premier League zou er interesse zijn. Zo zouden Brentford en het onlangs gepromoveerde Southampton Van den Berg graag willen inlijven.

'Ajax gaat proberen één-op-één te vervangen'

Naar verluidt zou Van de Berg vijftien miljoen euro moeten kosten. Gezien de financiële situatie bij Ajax is het de vraag of de club dat op dit moment kan betalen. Mogelijk zal er eerst een verdediger verkocht moeten worden. Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf liet eerder deze week weten dat Borna Sosa en Josip Šutalo deze zomer mogelijk alweer vertrekken bij Ajax. 'Ze gaan proberen één-op-één te vervangen. Ze bidden dat Šutalo en Sosa een goed EK spelen met Kroatië, zodat ze die goed kunnen verkopen. Dan gaat er achterin ook wel een hoop vertimmerd worden.'

🔴 News Sepp van den Berg | The 22 y/o has clearly informed Liverpool that he wants to leave the club this summer. Contract valid until 2026. Now he is waiting for the green light from #LFC to make the move! ➡️ He would like to stay in the Bundesliga and has already received…

Image
912
Reply
Ajax Showtime ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties