EK-selectie Portugal bekendgemaakt: Pepe, Cristiano Ronaldo én Francisco Conceiçào naar EK

Sportnieuws
dinsdag, 21 mei 2024 om 14:49
francisco conceicao
De EK-selectie van Portugal voor het EK 2024 is bekendgemaakt. Bij de 26 spelers die Roberto Martinez oproept zitten enkele grote namen als Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes en Bernardo Silva. Een iets verrassendere speler in de definitieve selectie is die van oud-Ajacied Francisco Conceição. De rechtsbuiten, die dit seizoen op huurbasis bij FC Porto veel indruk maakte, speelde pas één interland.
Bij de keepers zijn er weinig verrassingen. Rui Patrício (AS Roma) mag zich opmaken voor zijn achtste eindtoernooi, terwijl José Sa (Wolverhampton Wanderers) ook meegaat. Als derde keeper was Samuel Soares van Benfica afgelopen interlandperiode in de race met Diogo Costa van FC Porto. Laatstgenoemde heeft die strijd gewonnen en mag zich wellicht zelfs opmaken voor een basisplaats, daar hij in de laatste oefenwedstrijd de voorkeur boven Patrício en Sa kreeg.

Verdediging

In de verdediging kan Martínez heel wat ervaring opstellen, met bijvoorbeeld Pepe van FC Porto. De 41-jarige centrale verdediger draagt bij afwezigheid van Cristiano Ronaldo vaak de aanvoerdersband. Verder zijn ook António Silva (Benfica), Danilo Pereira (Paris Saint-Germain), Diogo Dalot (Manchester United), Inácio (Sporting Portugal), Joao Cancelo (FC Barcelona), Nélson Semedo (Wolverhampton Wanderers), Nuno Mendes (Paris Saint-Germain) en Rúben Dias (Manchester City) opgeroepen, waardoor Portugal een verdediging van wereldklasse heeft.

Middenveld

Dat zijn drie keepers en negen verdedigers, waardoor er nog plaats is voor veertien spelers. Zes daarvan zijn op papier middenvelder, met Bruno Fernandes, de aanvoerder van Manchester United, als grootste naam. Verder is Premier League-sensatie Joao Palhinha (Fulham), ook opgeroepen, evenals João Neves (Benfica) en Vitinha (Paris Saint-Germain). Vanuit de woestijn mogen twee middenvelders op komen draven. Otávio (Al-Nassr) en Rúben Neves (Al-Hilal).

Aanval

Over woestijn gesproken, de grote blikvanger van Portugal, de aanvoerder en topscorer aller tijden, komt daar ook vandaan. Cristiano Ronaldo (Al-Nassr) gaat zijn elfde eindtoernooi spelen. Hij is met veertien goals tevens topscorer aller tijden van het EK, en maakte er in de kwalificatie ook weer tien. Verder mogen onder meer Bernardo Silva (Manchester City), Diogo Jota (Liverpool) en Pedro Neto (Wolverhampton Wanderers) hun vliegticket boeken. Met Rafael Leão (AC Milan) heeft de Serie A slechts één Portugese afgevaardigde, terwijl ook João Felix (FC Barcelona) en Gonçalo Ramos (Paris Saint-Germain) meegaan.
Verreweg de verrassendste naam in de definitieve selectie is die van Francisco Conceiçao, de 21-jarige dribbelaar van FC Porto. Hij kwam bij Ajax vorig seizoen totaal niet uit de verf, maar is onder zijn vader opgebloeid en zag dat bekroond worden met een interlanddebuut in de allerlaatste oefenwedstrijd die Portugal speelde, in maart dit jaar. In de 45 minuten die hem toen gegund waren maakte hij blijkbaar veel indruk, want Martínez heeft voor hem ook een plaatsje in de selectie.
Totale selectie Portugal:
Keepers: Diogo Costa, Sá, Patrício.
Verdedigers: António Silva, Danilo Pereira, Dalot, Inácio, Cancelo, Nélson Semedo, Nuno Mendes, Pepe, Rúben Dias.
Middenvelders: Bruno Fernandes, João Neves, Palhinha, Otávio, Rúben Neves, Vitinha.
Aanvallers: Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo, Diogo Jota, Conceição, Gonçalo Ramos, João Félix, Pedro Neto, Leão.

🚨🇵🇹 OFFICIAL: Portugal squad for Euro 2024. 🧤 Diogo Costa, Sá, Patrício. 🛡️ António Silva, Danilo Pereira, Dalot, Inácio, Cancelo, Nélson Semedo, Nuno Mendes, Pepe, Rúben Dias. 🧠 Bruno Fernandes, João Neves, Palhinha, Otávio, Rúben Neves, Vitinha. ⚽️ Bernardo Silva,…

Image
58.1K
Reply

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties