Actie ondernemen wordt beloond: Ronald Koeman mag meer dan 23 spelers meenemen naar het EK

Sportnieuws
woensdag, 24 april 2024 om 12:25
copyright proshots 24815259
Na de oefenwedstrijd tegen Duitsland was Ronald Koeman zeer kritisch op de UEFA en riep dat hij het belachelijk vindt dat je maar 23 spelers zou mogen selecteren voor het Europees Kampioenschap in Duitsland. Veel landen steunden het voorstel van Koeman en de UEFA is gezwicht voor de groepsdruk. Alle deelnemende teams mogen officieel 26 spelers meenemen naar het EK voetbal.
Koeman was amper uitgesproken en kreeg al veel bijval van onder andere Julian Nagelsmann van Duitsland, Gareth Southgate van Engeland en Roberto Martinez van Portugal. Uiteindelijk ging de technische commissie van de UEFA overstag. Het uitvoerend comité moet ook nog toestemming geven, maar dat lijkt slechts een formaliteit te zijn. Ondanks de uitbreiding van de selectie naar 26 spelers lijken er alsnog maar 23 spelers in de wedstrijdselectie te mogen zitten, waardoor er 3 spelers tijdens wedstrijden op de tribune plaats gaan nemen. De UEFA gaat daar binnenkort een beslissing over nemen.

Belangrijkste argument

Koeman zijn belangrijkste argument was dat je na 7 juni (de dag dat de selectie bekend wordt gemaakt) geen vervangers voor eventueel geblesseerde spelers mag oproepen. En dat zou betekenen dat je op de training geen elf tegen elf meer kan spelen, aangezien iedereen drie keepers meeneemt. Frenkie de Jong is een speler die profijt kan hebben van de uitbreiding. De Nederlander zal namelijk geen minuut meer maken voor FC Barcelona, maar kan fit worden en zich klaarstomen voor het EK bij Oranje.

Koeman kijkt ernaar uit 

Koeman gaf laatst in een interview met de NOS aan uit te kijken naar het EK. 'We moeten ook groeien in het toernooi, we hebben een beginperiode met nog twee oefenwedstrijden en dan probeer je met name een sfeertje te creëren, waarin echt iedereen vol aan de bak gaat. Het is dicht bij Nederland, dus we zullen ongetwijfeld gesteund worden door vele supporters. Ik kijk ernaar uit', sloot een enthousiaste Koeman af. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties