Donkere wolken pakken zich samen boven Rotterdam: ’Tijd voor een ban op De Kuip’

Sportnieuws
maandag, 22 april 2024 om 14:28
de kuip
Zondagavond werd de finale van de KNVB beker zoals gewoonlijk in De Kuip gespeeld. Waar het eerdere jaren al misging met vuurwerk en andere ongeregeldheden, was het dit keer weer raak. Valentijn Driessen heeft de finale ook gezien en heeft een duidelijke mening over de traditie om de bekerfinale in De Kuip te spelen.
'Na 35 jaar is het tijd om De Kuip in de ban te doen als locatie voor de nationale bekerfinale', schrijft Driessen in zijn column voor De Telegraaf. 'Daarmee wordt een traditie om zeep geholpen, maar de KNVB kan als organisator niet langer vertrouwen op de stadiondirectie van de mooiste voetbaltempel van Nederland.' Driessen deelt tegelijkertijd ook een compliment uit, maar vindt dat de traditie niet meer gehandhaafd kan worden.

Vreselijk geïrriteerd 

Zo heeft Driessen zich gestoord aan de ongeregeldheden. 'Bij Feyenoord-NEC werd de grens zeker niet voor de eerste keer overschreden, maar dat de finale na 55 minuten moest worden gestaakt omdat niet langer kon worden ingestaan voor de veiligheid van de aanwezige fans, is toch echt de spreekwoordelijke druppel.' Driessen noemt de voorbeelden van wangedrag op.

Beveiliging niet op orde?

'Na talloze rookbommen, fakkels en vuurwerk, afgestoken door zowel Feyenoord- als NEC-hooligans, brak er brand uit in de gracht voor de tribune met de harde kern van Feyenoord. Spandoeken stonden in lichterlaaie', de journalist en columnist heeft er geen goed woord voor over. 'Voor de zoveelste keer werd het bewijs geleverd dat De Kuip zo lek is als een mandje en het fouilleren van bezoekers een wassen neus. Stadion Feijenoord blijft daarmee een gemakkelijke prooi voor kwaadwillenden. Pas na tussenkomst van de Rotterdamse brandweer kreeg scheidsrechter Serdar Gözübüyük toestemming de bekerfinale te hervatten.'
Driessen is ook van mening dat het Nederlands elftal niet meer moet spelen in De Kuip. 'Al veel langer is er weerzin bij de KNVB om interlands van het Nederlands elftal te organiseren in De Kuip. Het stadion is gedateerd en heeft de tand des tijds niet doorstaan en voldoet niet aan de eisen die je gemakshalve aan een voetbalstadion anno 2024 mag stellen. Niet alleen voor hoogwaardigheidsbekleders, sponsors of genodigden, maar tevens voor de gewone voetbalfan.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties