Aangeslagen Cillessen verlangt nu alweer naar volgend seizoen: 'Dit even verwerken'

Sportnieuws
vrijdag, 24 mei 2024 om 9:30
copyright proshots 25322349
Na een pittige periode met een aantal pijnlijke blunders stond hij er weer: Jasper Cillessen. De keeper van NEC onderscheidde zich in de tweede seizoenshelft meermaals met knappe reddingen, en leverde daarbij een aanzienlijke bijdrage aan het behalen van de bekerfinale en het veiligstellen van de play-offs. Tóch ging het op de valreep van het seizoen nog een keer gruwelijk mis. Hoe kon dit nu uitgerekend Cillessen weer gebeuren? Het is een vraag die de de doelman zichzelf na afloop ook nog eens stelde.
In gesprek met de NOS geeft Cillessen aan dat hij het even zwaar heeft na zijn blunder. In de slotfase van de wedstrijd schatte de NEC-goalie een (in)directe vrije trap van Philippe Rommens compleet verkeerd in, en zag hij hem met een lullige stuiter in de lange hoek verdwijnen. Het gevolg is dat Go Ahead Eagles zondag de play-off finale speelt, terwijl NEC Europees voetbal kan vergeten.

Vastgenageld

'Het gekke was, je hield je ploeg op de been, de hele wedstrijd eigenlijk', memoreert commentator Jeroen Elshoff. 'Dat is het leven van een keeper', verzucht Cillessen. 'Dat doet pijn en daar neem ik volle verantwoordelijkheid voor'. De doelman legt uit dat hij vastgenageld stond omdat hij 'tot op het laatste moment moest wachten'; hij ging er vanuit dat Go Ahead-verdediger Mats Deijl (die de bal bijna schampte, red.) de bal nog zou raken.

Zomerse teleurstelling

Nu het seizoen met zo'n sof is geëindigd, kan het volgende seizoen Cillessen niet snel genoeg beginnen. Te meer wellicht omdat de recent onthulde voorselectie van het Nederlands elftal bevestigde dat de NEC-keeper er in Duitsland niet bij is. 'Als we over een paar dagen het koppie weer scherper hebben, dan hoop ik dat de trots weer terug is'.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties