Go Ahead Eagles naar finale play-offs dankzij blunderende Cillessen

donderdag, 23 mei 2024 om 22:54
copyright proshots 25320551
Go Ahead Eagles staat zeer verrassend in de finale van de play-offs om een ticket voor de voorronde van de Conference League te bemachtigen. De ploeg uit Deventer won uit bij NEC met 1-2 en had dat vooral te danken aan een grove fout van Jasper Cillessen. De Eagles nemen het zondag in de eindstrijd op tegen FC Utrecht dat in eigen huis Sparta Rotterdam de baas was, 3-1.
In een levendig duel waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. NEC nam tien minuten na rust de leiding in De Goffert. Uit een voorzet van Rober González kopte Kodai Sano raak. De Eagles drongen vanaf dat moment fel aan een scoorden in de 77e minuut de gelijkmaker. NEC-verdediger Mathias Ross schoot de bal tegen Finn Stokkers, waarna Cillessen de gelijkmaker niet meer kon voorkomen.
Een verlenging lag op de loer, maar vlak voor tijd ging het mis bij de nummer zes uit de Eredivisie. Na een vrije trap van Philippe Rommens sprong Mats Deijl de lucht in zonder de bal te raken en Cillessen was daar zo door verrast dat de bal over hem heen in het doel stuiterde. De klap kwam NEC niet meer te boven en daarmee barstte het feest los in het uitvak en vast en zeker ook in de binnenstad van Deventer. Zondag gaan FC Utrecht en Go Ahead Eagles uitmaken wie in juli Europa in mag.