31-jarige 'wondertrainer' vertrekt vroegtijdig bij de club die talloze boetes voor hem betaalde

Sportnieuws
donderdag, 02 mei 2024 om 15:32
will still
Will Still heeft in goed onderling overleg besloten Stade Reims per direct te verlaten. De jonge Brits-Belgische oefenmeester (31) stond tot de zomer van 2025 onder contract, maar heeft vroegtijdig een einde aan de samenwerking gemaakt. Daarmee stopt een spraakmakend dienstverband dat Still een veelzeggende bijnaam opleverde.
Still is al twee jaar lang actief bij de club in Frankrijk en begon als assistent van Óscar García. De Spanjaard werd echter in oktober 2022 ontslagen bij Reims, waardoor Still de kans kreeg als interim-manager van de Franse ploeg. De geboren Belg presteerde dusdanig goed dat de club besloot de trainer te behouden. Er is echter één saillant detail aan de tijd van Still in Frankrijk. 

De juiste papieren

Still beschikte namelijk niet over de juiste papieren om de Franse ploeg te mogen leiden. Hierdoor moest de Franse club na iedere wedstrijd een boete ter waarde van 25.000 euro betalen. De club zag die prijs door de vingers, omdat de coach naar behoren presteerde en elfde eindigde met de club. Still kreeg door deze prestaties al snel de benaming 'wondertrainer'. Ondanks zijn jonge leeftijd zit de coach al een aardige tijd in het vak; nog voor Reims werkte hij als video-analist bij Sint-Truiden en Standard Luik.

Engelse droom

In februari hintte Still tijdens een interview met The Athletic al op een vertrek. 'Ik wil terug naar huis gaan. Ik heb mijn hele leven in het buitenland gewoond en gewerkt in een omgeving die niet helemaal de mijne is,' De trainer gaf aan dat de Premier League zijn droom is. 'Het is de ultieme droom van elke coach, overal ter wereld. Ik ben echter niet gehaast. Ik voel geen druk om naar Engeland te gaan. Ik zal alleen gaan als het project mij volledig aanspreekt. Ik heb nooit een carrièreplan gehad, ik wacht gewoon tot kansen zich voordoen.' Reims bevestigde de breuk met de trainer inmiddels via haar eigen kanalen. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties