'Manchester City haalt veertienjarig jochie uit Amerika voor een miljoen'

Sportnieuws
donderdag, 02 mei 2024 om 14:03
copyright proshots 23385882
Manchester City gaat een miljoen euro en een boel bonussen betalen voor Cavan Sullivan, zo meldt Fabrizio Romano op X. Sullivan is nog maar 14 jaar oud en speelt in de jeugdopleiding van Philadelphia Union, uit de Verenigde Staten. Hij is linksbenig en speelt als aanvallende middenvelder.
Sullivan maakt al een tijdje grote indruk in de jeugdopleiding van de MLS-club. Zo speelde hij op dertienjarige leeftijd al mee met de V.S. Onder 15, waar hij in zijn debuut tegen Engeland Onder 15 al direct twee keer scoorde. Ook speelde hij onlangs twee wedstrijden met het tweede elftal in de MLS League Pro. Daar staat hij af en toe tegen spelers die twee keer zo oud zijn.
Fabrizio Romano meldt nu het volgende op X. 'Het Amerikaanse wonderkind Cavan Sullivan naar Manchester City, here we go! Al weken geleden waren de partijen akkoord en nu zijn alle documenten getekend. De transfersom is dichtbij een miljoen euro + veel bonussen. Het talent uit 2009 zal de komende jaren bij City meedoen.'
De situatie doet erg denken aan die van Freddy Adu. Al op veertienjarige leeftijd tekende de Amerikaan een megacontract bij Nike en werd hij gepromoot als 'de nieuwe Pele'. In Europa kon hij echter totaal geen potten breken.
Dat uitgerekend City nu een veertienjarige speler koopt zal de nodige wenkbrauwen doen fronsen. In 2017 werd de club nog afgerekend voor het feit dat ze op illegale wijze twee jonge spelers van andere clubs had benaderd om voor de club uit te komen. Toen dat uitkwam mochten ze twee seizoenen geen jeugdspelers van andere Engelse clubs aantrekken.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties