Jutta Leerdam prijst 'sterke moeder' met beladen Moederdagbericht: 'Tweede kans gekregen'

Boulevard
maandag, 13 mei 2024 om 15:50
copyright proshots 24580768
Jutta Leerdam heeft op Moederdag een openhartig bericht geplaatst over het ziekteverleden van haar moeder, die de voorbije periode behandeld blijkt te zijn aan slokdarmkanker. Tijdens de winter van 2023/2024 gaf Leerdam al te kennen dat het niet goed ging met haar steun en toeverlaat, maar de schaatsster was voorzichtig met het delen van details. Op zondag had ze prachtig nieuws: haar moeder heeft de ziekte verslagen en is aan de beterende hand.
'Fijne Moederdag voor niet alleen de liefste, maar ook de sterkte mama van de wereld', opent de vertrokken Jumbo-rijdster in haar story. 'Ik heb er hier nog nooit over gepraat, maar mijn sterke moeder heeft net (fase 3) slokdarmkanker verslagen'. Leerdam spreekt van een 'tweede kans' en wil mensen die het om vergelijkbare ziekteredenen moeilijk hebben een hart onder de riem steken.

Familieliefde

De schaatsster noemt haar moeder Monique 'De definitie van een sterke vrouw, een rolmodel' en maakte voor de gelegenheid een kleine collage van familiefoto's. Jutta heeft twee zussen, een jongere en een oudere, en ook nog een broer. In schaatsinterviews met de publieke omroep heeft ze al vaker dan eens aangegeven dat het haar zwaar valt om vaak precies rond de feestdagen te moeten racen.

Nieuwe succesformule?

De voorbije weken waren voor Leerdam een aardige rollercoaster. Vorige week besloot de 1000 meter-specialiste dat ze na haar vertrek bij Jumbo tóch niet voor Team IKO zal uitkomen. Dat betekent dat Leerdam er het komende seizoen in principe alleen voor staat en kan gaan bouwen aan een nieuwe, eigen succesformule.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties