Live Tour de France 2022 | Stand van zaken in etappe 4

Live Tour de France 2022 | Stand van zaken in etappe 4

Dinsdag gaat de Tour de France weer verder. Dit keer niet op Deens grondgebied, want het peloton maakte maandag gebruik van de 'rustdag' om af te reizen naar het noorden van Frankrijk. Wie de favorieten zijn? Dat analyseren we voor je in onderstaand artikel! De etappe live is live te volgen via de widget onderaan deze pagina.

Duinkerke: dat is een plaatsnaam die we in het wielrennen wel kennen. Bijvoorbeeld van de Vierdaagse van Duinkerke, die ieder jaar verreden wordt. De renners starten in de kustplaats hun vierde etappe, waarna ze 171 kilometer op de fiets zullen zitten. Onderweg naar de finish in Calais komen zij zes beklimmingen van de vierde categorie tegen.

Op zichzelf zijn de beklimmingen in rit 4 niet al te lastig. Allemaal zijn ze niet langer dan twee kilometer lang en ook de stijgingspercentages zijn niet onmogelijk. Toch moet de etappe niet volledig onderschat worden. Het kan zomaar nog steeds een heel stressvolle rit worden voor de sprinters. Nadat de meeste heuveltjes achter de rug zijn, rijdt het peloton langs de kust naar Calais. Wellicht speelt de wind daar nog een rol(letje).

Kan de laatste klim van de dag voor verrassingen zorgen?

Een ander spannend moment voor de sprinters is de laatste klim van de dag: de Côte du Cap Blanc-Nez. De top van deze helling ligt op iets meer dan tien kilometer van de finish. De klim is 900 meter lang en kent een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5 procent. Aangezien het een redelijk brede weg betreft, verwachten we dat sprinters hier hooguit wat naar achteren zakken. Grote breuken lijken wat minder aannemelijk.

Na de klim zullen de renners snel bij de finishlijn zijn. Een korte afdaling wordt gevolgd door een verder volledig vlak slot van de etappe. In de massasprint moeten de renners nog oppassen voor twee rotondes in de laatste kilometer, waarvan de laatste gelegen is op 450 meter van de finish. Wie daar heelhuids doorheen komt, kan op de laatste brede strook voluit sprinten.

Weer etappe 4 Tour de France 2022

De wind kan in de finale van de vierde etappe wederom een interessante rol spelen, maar vooralsnog lijkt het er niet op dat die dinsdag heel hard staat. Ook de richting staat vooralsnog niet goed om in de kustzone voor waaiers te zorgen. Verder wordt het een graad of 19 en komt het zonnetje af en toe door de bewolking heen. Prima koersweer dus!

Favorieten etappe 4 Tour de France 2022

In de vierde etappe verwachten we eenzelfde strijd te zien, als die we ook al twee keer in Denemarken te zien kregen. Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen wonnen de eerste sprintkansen en lijken daarmee de grote favorieten voor een nieuwe zege, maar het klimmetje op tien kilometer van de finish lijkt in het voordeel te zijn van Wout van Aert. De geletruidrager en zijn team kunnen hier oorlog maken om het de andere spurters lastig te maken. Hij zal gebrand zijn op die zege, nadat hij al drie keer als tweede finishte deze Tour.

Caleb Ewan en Mads Pedersen draaien normaliter hun handen ook niet om voor een heuveltje meer of minder. De twee rappe mannen moeten moeiteloos over het korte klimmetje heen komen. Voor Jasper Philipsen verwachten we evenmin problemen, al heeft zijn team met Mathieu van der Poel misschien nog wel een andere interessante troefkaart in handen. Op papier lijkt hij zeer geschikt voor de rit, maar hij mengt zich tot op heden niet in de massasprints.

Welke outsiders zijn er voor de ritzege?

Peter Sagan en Danny van Poppel hebben zich de afgelopen etappes in de massasprints wel laten zien, maar kwamen beiden nog niet verder dan de vierde plek. De vraag is of zij het dit keer wel kunnen bolwerken. Sagan zal hopen op een zwaardere finale, met een hoog tempo op de klim. Met dat soort finales was de Slowaak in het verleden al vaak trefzeker.

Daarnaast beschikt het peloton nog over een aantal outsiders. Dan denken we vooral aan Alexander Kristoff, maar ook aan de prima sprintende Jéremy Lecroq. Andere mannen die in de spint kunnen verrassen, zijn Max Walscheid, Alberto Dainese en Luca Mozzato. Hugo Hofstetter is een andere man die snel kan aankomen, terwijl Jasper Stuyven en Christophe Laporte normaal andere mannen binnen hun teams zullen moeten voorlaten. Zij zullen niet meer dan een Plan B zijn.

Odds etappe 4 Tour de France 2022

Renner Odd winst etappe 4
Wout van Aert 4.75
Fabio Jakobsen 4.75
Jasper Philipsen 6.50
Caleb Ewan 7.50
Dylan Groenewegen 10.00
Mads Pedersen 13.00

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Pak nu een bonus tot wel €250 aan free bets bij Circus!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.