Kameroen en Servië strijden in cruciaal duel om ticket voor achtste finales

Kameroen en Servië strijden in cruciaal duel om ticket voor achtste finales

Kameroen en Servië verloren allebei hun eerste wedstrijd in groep G. Brazilië bleek een maatje te groot voor Servië, terwijl Kameroen nipt met 1-0 verloor van Zwitserland. Welke ploeg houdt hoop op de volgende ronde en welk land ziet zijn WK-kansen verdampen?

Op basis van de FIFA-wereldranglijst is Servië maandag de favoriet. Servië staat namelijk op de 21e plek, ten opzichte van de 43e plaats van Kameroen. Het land van Ajacied Dusan Tadic speelde dit jaar 10 wedstrijden, waarvan het er 6 won, 1 gelijkspeelde en 3 verloor. Daarin maakte het 1.9 goals per wedstrijd en kreeg het er 1.1 per duel tegen.

Kameroen staat dus 22 plekken lager op de ranglijst en speelde dit jaar 15 wedstrijden. Daarvan won het er 7, speelde het er 3 gelijk en verloor het er 5. Daarin maakte Kameroen gemiddeld minder doelpunten dat Servië (1.3 per duel), maar kreeg het er wel iets minder tegen (1 per wedstrijd). Wel heeft Kameroen al vijf wedstrijden op rij niet meer gewonnen.

Twee keer zo hoog winstpercentage

Het winstpercentage van Servisch bondscoach Dragan Stojkovic ligt bijna twee keer zo hoog als dat van Kameroen. Hij won namelijk 62% van zijn duels als bondscoach, terwijl Rigobert Song (Kameroen) slechts een derde van zijn wedstrijden won.

Het is niet de eerste keer dat beide landen tegenover elkaar staan. In 2010 speelden Servië en Kameroen namelijk een oefenduel tegen elkaar. In een doelpuntrijk duel ging Servië er uiteindelijk met de winst vandoor (4-3).

Voor Kameroen is dit de zevende keer dat het deelneemt aan een WK voetbal. 4 keer eindigde het laatste in de groep, 2 keer werd het derde en 1 keer haalde het de kwartfinale, in 1990. Servië deed 5 keer vaker mee dan Kameroen en haalde ook aanzienlijk vaker de volgende ronde. 6 van de 12 keer ging Servië door naar de knock-outfase, met de halve finale van 1930 als hoogtepunt.

Verhouding Kameroen en Servië

Kameroen en WK's is de laatste paar edities geen hele succesvolle combinatie geweest. De verliespartij tegen Zwitserland betekende alweer de 8e nederlaag op rij op een WK voor Kameroen. Vandaar hebben de Afrikanen ook een odd van 5.25. Inzetten op een zege van Servië kan je 1.70 keer je inzet opleveren.

Wedtips Kameroen - Servië

Voorspelling Odd
Choupo-Moting maakt het eerste doelpunt 13.00
Gelijk met rust, Servië wint 4.33

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.