WK Darts | Van der Voort: 'Collega's zijn slapjanussen en hebben geen kloten'

WK Darts | Van der Voort: 'Collega's zijn slapjanussen en hebben geen kloten'

Vincent van der Voort denkt niet graag terug aan het WK Darts van vorig jaar. Een coronabesmetting gooide roet in het eten voor de darter uit Purmerend. Dit jaar is Van der Voort weer van de partij en komt hij pas in de tweede ronde in actie na een bye in ronde één. Nog voordat er ook maar een pijl gegooid is in Londen laad de Nederlander al van zich horen met weinig collegiale uitspraken.

De Noord-Hollander staat erom bekend geen blad voor de mond te nemen. En dat levert doorgaans interessante interviews op. Zo ook voorafgaand aan het WK Darts waarin Van der Voort zijn collega's in een podcast niet spaart. 'Het zijn een hoop slapjanussen bij elkaar', aldus Van der Voort die merkt dat zijn collega's in interviews vaak een andere kant van zichzelf laten zien. 'Je hoort heel veel dingen. Tot er een interview komt en dan denk ik, jongens jullie hebben allemaal geen kloten. Maar ze komen ermee weg en ze verdienen een hoop geld, dus wie is er dan het slimste misschien?'.

In de podcast laat Van der Voort duidelijk blijken niet gediend te zijn van het gedrag van een aantal topspelers. 'Ja, weet je. Die topspelers, dat zijn eigenlijk allemaal pratende poppen. Ze zijn allemaal bang dat als ze wat negatiefs zeggen over de PDC ze niet meer mogen meedoen aan de Premier League of uit de World Series worden gehaald. De spelers die daar net onder zitten hopen erbij te komen en zeggen dus ook niks. Dus de enigen die wat roepen, die doen er niet toe. Het is roepen in de woestijn, het heeft geen nut. Dat is wel jammer.'

Het WK darts begint op 15 december en eindigt op 3 januari. Het complete speelschema voor de eerste ronde is hier te vinden.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.