Vervanger Van Wonderen grijpt keihard in bij Heerenveen: 'Meerdere spelers die na donderdag niet gaan spelen'

Sportnieuws
donderdag, 02 mei 2024 om 17:19
copyright proshots 24106350
SC Heerenveen laat het er niet bij zitten nadat de club afgelopen donderdag genadeloos werd geklopt door PSV (0-8). Omdat vertrekkend trainer Kees van Wonderen ziek is, stond assistent Paul Simonis donderdag de pers te woord in aanloop naar het treffen met Almere City (vrijdag). Simonis kent geen genade na het 'collectieve falen' van zijn manschappen en grijpt in; 'Er zijn meerdere spelers die na donderdag niet gaan spelen'.
Het is Uur U voor Heerenveen, dat zich nog altijd hoopt te plaatsen voor de play-offs richting Europees voetbal en daarvoor in ieder geval Sparta Rotterdam naar de kroon zal moeten steken. De officieuze kampioenswedstrijd van PSV liep voor de Friesen uit op een absolute ramp; de Eindhovenaren scoorden dit seizoen nog niet eerder zo vaak in één Eredivisiewedstrijd.

Keeperswissel

Om te voorkomen dat dat nog eens gebeurt, voert Simonis vrijdag in ieder geval een keeperswissel door. De eerder zo ongelukkige Andries Noppert krijgt tegen Almere City opnieuw de kans, bevestigt Van Wonderens vervanger. 'Laten we even vooropstellen dat het niets met het verlies van donderdag te maken heeft', maakt Simonis het onderscheid. 'Dat was gewoon een collectief falen. We denken dat dit een goed moment is om Andries onder de lat te zetten, omdat hij het goed heeft gedaan op de trainingen'.

Nieuwe trainer

Wie er wél geslachtofferd worden na de 0-8, is nog even afwachten. Ondertussen gaat het op de achtergrond veelvuldig over de nieuwe trainer van de Friese club. Robin van Persie (en niet Maurice Steijn of Rick Kruys) volgt volgend jaar Kees van Wonderen op, en moet hoe dan ook voor een betere eindklassering gaan zorgen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties