Ziggo Sport maakt 'analisten-leger' officieel bekend: 'Lekker sigaretje roken buiten samen'

Sportnieuws
dinsdag, 30 april 2024 om 11:09
champions league
Ziggo Sport heeft vanaf volgend seizoen de rechten van de Champions League, de Europa League en de Conference League. Al die wedstrijden moeten natuurlijk ook geanalyseerd worden door de beste analisten van Nederland. Wie die wedstrijden moeten gaan analyseren is nu bekendgemaakt door de zender, die ambitie uitstraalt.
De nieuwe analisten van de zender worden Wesley Sneijder, Theo Janssen en Royston Drenthe. Deze analisten voegen zich bij een al mooie groep die onder andere bestaat uit: Marco van Basten, Rafael van der Vaart, Danny Blind, Youri Mulder en Khalid Boulahrouz. Sneijder en Janssen maken de overstap van RTL naar Ziggo, voor Drenthe wordt dit zijn eerste ervaring als analist. Mulder is maar wat blij met de komst van Janssen en grapt. 'Lekker sigaretje roken buiten.' 
Van der Vaart is enthousiast over de komst van het Europese voetbal naar één zender. 'Het interesseert me niet hoe het allemaal werkt volgend seizoen in die nieuwe opzet. Ik wil gewoon kijken naar al die wedstrijdjes. Soms zijn het lange dagen en voelt het op het einde bijna als werk. Maar al die wedstrijden op één zender is heerlijk.' De opzet van het miljardenbal gaat ook op de schop, dus er valt nog meer te analyseren.
Maar ook te presenteren, daarom zijn Hélène Hendriks en Noa Vahle ook aangetrokken door de zender om het presentatiewerk op hun te nemen. Vanaf komend seizoen spelen er geen 32, maar 36 teams mee om de 'cup met de grote oren'. Er komt één groot competitiemodel waarin iedere ploeg acht wedstrijden speelt. De top-8 zal zich plaatsen voor de laatste zestien, nummer 9 tot en met 24 spelen onderling nog een tussenronde en de laatste acht ploegen zijn meteen Europees uitgeschakeld en glijden dus ook niet af naar de Europa League. Laatstgenoemde competitie heeft dezelfde opzet als het miljardenbal, alleen de Conference League blijft in klassieke vorm.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties