Ziekenboeg Ajax stroomt leeg in aanloop naar Noord-Hollandse derby

Sportnieuws
vrijdag, 03 mei 2024 om 18:27
copyright proshots 24025716
Ajax kan zondag weer beschikken over Brian Brobbey, Jordan Henderson en Steven Berghuis. Dat valt te lezen op Ajax.nl. De Amsterdammers gaan aankomende zondag op bezoek bij FC Volendam.
Henderson stond sinds half maart aan de kant met een hamstringblessure. De Engelsman herstelde van zijn blessure grotendeels in Engeland, waar hij zich meldde bij de nationale ploeg. 'Zij hadden mijn blessure goed gezien, want na de wedstrijd tegen Sparta ging ik gelijk daarheen. Dus het was logisch dat ze er daar verder mee gingen', vertelt Henderson tegenover de officiële kanalen van Ajax.
De laatste twee weken traint Henderson mee op Sportpark de Toekomst en nu is hij weer klaar om minuten te maken voor de Amsterdamse club. Dat geldt ook voor Brobbey en Berghuis. Brobbey kwakkelt al langer met fysiek ongemak. Zo viel hij tijdens de thuiswedstrijd tegen Excelsior nog uit met een hamstringblessure. De spits heeft weer volledig meegetraind en is dus inzetbaar.
Dat geldt ook voor Berghuis. De aanvallende middenvelder stond nog langer aan de kant. Eind februari maakte hij zijn laatste minuten voor Ajax. De creatieveling werd in de afgelopen periode behoorlijk gemist bij Ajax. Berghuis was dit seizoen in 26 optredens goed voor 7 goals en 10 assists.

Ajax moet het doen zonder Bergwijn, Tahirović en Hlynsson

Ajax kan tegen FC Volendam geen beroep doen op aanvoerder Steven Bergwijn, Benjamin Tahirović en Kristian Hlynsson. Bergwijn en Tahirović zijn geschorst voor het duel met FC Volendam, terwijl Hlynsson kampt met een blessure.
Voor Ajax is het duel met FC Volendam een belangrijke in de strijd om de vijfde plaats. De vijfde plaats betekent na het seizoen een plek in de voorrondes van de Europa League, al kan het voor Ajax zelfs een direct ticket voor de Europa League betekenen. De nummers zes tot en met negen van de Eredivisie spelen play-offs voor een ticket voor de voorrondes van de Conference League. Ajax heeft op dit moment een voorsprong van respectievelijk twee en drie punten op naaste achtervolgers NEC en FC Utrecht.
Ajax Showtime ©
Wint Verstappen weer met ruime voorsprong? Pak 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties