Zeer stevige kritiek op verdediger Ajax die rode kaart Bergwijn kon voorkomen: 'Kom op, dat is kelderklasse...'

Sportnieuws
donderdag, 25 april 2024 om 13:00
sutalo
Steven Bergwijn pakte woensdagavond een rode kaart tegen Excelsior en gaf daarmee een strafschop weg die werd benut. Dat het geen handige actie was van Ajax-aanvoerder is duidelijk, maar volgens de analisten van ESPN had die rode kaart voorkomen kunnen worden door Josip Sutalo. Bij Voetbalpraat zijn de analisten zeer kritisch op het optreden van de Kroaat. 
Bergwijn kreeg een rode kaart van scheidsrechter Sander van der Eijk, nadat hij de doorgebroken Mimeirhel Benita naar de grond bracht op een onreglementaire manier. Volgens Karim El Ahmadi had Sutalo de rode kaart van zijn aanvoerder kunnen voorkomen. 'Als je ziet wat Sutalo hier doet. Hij trekt zomaar weer weg uit het centrum, waarom wil je iemand doordekken op een plek waar Hato ook is? Blijf dan gewoon staan, dan kan je misschien nog wat opvangen.'

Niet Ajax-waardig?

El Ahmadi kan er met zijn hoofd niet bij. 'Zo'n moment kan ook ontstaan door iemand uit het centrum. Op ieder moment wil Sutalo zomaar uitstappen, terwijl je dat soort dingen gewoon moet herkennen. Hij kijkt veel te weinig om zich heen en focust zich alleen maar op zijn eigen man. Dit soort dingen kun je wel voorkomen. Volgens mij heeft Ajax vaker rode kaarten gehad omdat ze te laat zijn en de onderlinge afstanden te groot zijn. Dit was ook weer zo’n moment', benadrukt de kritische El Ahmadi. 
Anco Jansen is ook niet te spreken over de manier waarop Sutalo verdedigd bij de Amsterdammers. 'Er is geen druk op de bal en toch stapt Sutalo uit om een speler die van eigen helft komt buitenspel te zetten. Kom op, dat is kelderklasse... Ajax straalde niets uit, het was zó slordig.' Ajax moet zich serieus zorgen gaan maken om plek vijf, aangezien NEC met een wedstrijd minder de kans krijgt om de vijfde plek weer te veroveren.
Pak 50 of 100x je inzet terug als PSV minimaal twee doelpunten maakt tegen sc Heerenveen! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties