Update | Situatie draait 180 graden, ervaren Ajax-speler in gesprek om contract te verlengen

Sportnieuws
donderdag, 25 april 2024 om 11:05
copyright proshots 22624153
Ajax is bereid mee te denken aan een zomers vertrek van Gerónimo Rulli. Dat schrijft Voetbal International woensdagochtend. Daarnaast lijkt het erop dat Remko Pasveer zijn carrière gaat beëindigen, terwijl Jay Gortermogelijk verhuurd gaat worden in het nieuwe seizoen.
Afgaande op de informatie van Voetbal International lijkt Diant Ramaj volgend seizoen de eerste keeper van Ajax te zijn. De ontwikkeling van de Duitser heeft gevolgen voor Rulli. Binnen de club zou er veel waardering zijn voor de Argentijn, die anderhalf jaar geleden nog wereldkampioen werd. 'Ondanks zijn status heeft Rulli zich zonder morren geschikt in zijn rol als reservedoelman, met slechts minuten in oefenduels of bij Jong Ajax', zo wordt geschreven. 
Ook zonder te spelen heeft Rulli - als een van de leiders in de groep - zijn waarde bij Ajax. Nu Ramaj geblesseerd is, krijgt Rulli de kans om zich nog in de kijker te spelen. Nog een seizoen op de bank plaatsnemen is voor zowel Ajax als Rulli onlogisch. 'Rulli wordt in mei 32 en Ajax is bereid mee te denken over een vertrek, ook omdat hij anders wel een heel prijzige bankzitter wordt.'

Pasveer gaat stoppen, Gorter dit keer wel verhuurd?

Over Pasveer is Voetbal International stellig. Hij vertrekt 'sowieso' in de zomer. 'De doelman, die twee jaar terug nog schitterde in de Champions League, beschikt over een aflopende verbintenis en lijkt zijn handschoenen na een fraaie carrière aan de wilgen te hangen.' 
De toekomst van Gorter is nog onduidelijk. De 23-jarige goalie was eerder dit seizoen nog de eerste doelman na de blessure van Rulli, maar sinds oktober kampt Gorter met verschillende blessures. Op dit moment is hij geblesseerd aan zijn hand. Gorter heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2026 en zou volgend seizoen de tweede keeper van Ajax kunnen zijn. 'Om zich te blijven ontwikkelen, is Gorter echter toe aan speeltijd. Als dat bij Ajax niet kan, ligt een al dan niet tijdelijk vertrek voor de hand', aldus Voetbal International.
Voor de toekomst heeft Ajax met Tom de Graaff, Charlie Setford en Tommy Setfordmeerdere talentvolle keepers vastliggen. Zij kunnen minuten maken in Jong Ajax of bij een andere club op huurbasis.

Update 25 April 11.00u

Volgens Voetbal International is Remko Pasveer in gesprek met Ajax om zijn contract bij de Amsterdammers te verlengen. Woensdagochtend werd er nog geschreven dat Pasveer de handschoenen aan de wilgen zou gaan hangen, dat is dus niet het geval. De twee partijen zijn met elkaar in gesprek, het is nog onduidelijk hoe lang Pasveer zal worden vastgelegd.
© Gedeeltelijk: Ajax Showtime 
Pak 50 of 100x je inzet terug als PSV minimaal twee doelpunten maakt tegen sc Heerenveen! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties