Vink ziet deze Ajax-spelers graag vertrekken: 'Dat soort spelers complementeren de selectie niet'

Sportnieuws
donderdag, 25 april 2024 om 10:05
vink
Ajax speelde woensdagavond teleurstellend gelijk in de eigen Johan Cruijff ArenA tegen Excelsior, 2-2. De Amsterdammers staan momenteel op de vijfde plek en en voelen de hete adem van NEC in de nek, want met een wedstrijd minder en een achterstand van twee punten, kunnen de Nijmegenaren er weer overheen. Dat zou betekenen dat Ajax play-offs moet spelen om Europees voetbal.
Marciano Vink heeft zich woensdagavond geïrriteerd aan de houding van veel Ajacieden. 'Ajax speelde gewoon weer niet goed', begint de analist bij ESPN. 'Als je nu een kans hebt om AZ toch nog van die vierde plek af te stoten of in ieder geval die vijfde plek veilig te stellen, je best wel een gunstig programma hebt, en dan zo begint....' Steven Bergwijn gooide roet in het eten door vroeg in de wedstrijd een rode kaart te pakken en een penalty weg te geven die werd benut, waardoor de stand op 1-1 kwam.

Is de kwaliteit wel het probleem?

Vink denkt dat het bij Ajax niet alleen maar aan kwaliteit ligt. 'Gaat het om kwaliteit, of gaat het om bereidheid? Wat heb je liever? Want bereidheid lijkt tegenwoordig wel boven kwaliteit te staan. Bereidheid is ook een soort mentaliteit. De bereidheid die je bij PSV en Feyenoord wél ziet, die heb ik bijna het hele seizoen niet gezien bij Ajax.' Vink vindt ook dat Ajax op de transfermarkt moet gaan kijken naar bereidheid. 'Ik ben wel van mening dat er gerichte aankopen gedaan moeten worden, en dat je afscheid moet nemen van een aantal spelers, zoals een Ávila en een Medic. Dat soort spelers die de selectie zouden moeten complementeren, maar dat niet doen.'

Kijk naar PSV en Feyenoord

Steven Berghuis en Bergwijn worden veelvuldig in verband gebracht met een vertrek uit de hoofdstad, maar toch denkt Vink dat Ajax het duo juist moet behouden. 'Zij zullen ook mee moeten in het verhaal van een Potter of wie er ook komt. Je ziet wat er gebeurt met Bosz bij PSV. Het verschil tussen vorig jaar en dit seizoen is intensiteit. Er is gekeken: wat brengt Feyenoord? Dat moeten we minimaal evenaren. Als je die bereidheid niet kunt vinden in je selectie, moet je toch keuzes gaan maken met jongens die wél bereid zijn. Iedereen zal mee moeten, wil je aanhaken bij de top.'
Pak 50 of 100x je inzet terug als PSV minimaal twee doelpunten maakt tegen sc Heerenveen! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties