Zeer knap: Speler van Ajax-beul Hercules verruilt amateurs voor Champions League-finalist

Sportnieuws
donderdag, 16 mei 2024 om 13:10
paulina
Het lopende seizoen is nog niet eens afgelopen, maar in Duitsland zijn ze nu al aan het shoppen geslagen. Sven Mislintat lijkt bij Borussia Dortmund al een aardige vinger in de pap te hebben, want bij het aantrekken van Jordi Paulina zal hij zich zeker even verantwoord moeten hebben. De jongeling maakt namelijk de overstap van de amateurs van Hercules, die in de voorbije editie van de TOTO KNVB Beker stuntten tegen Ajax.
Het is misschien nu al wel de meest bijzondere transfer van het jaar. Paulina maakt op 1 juli de overstap naar Dortmund om daar in eerste instantie voor de O23 te gaan voetballen. Het jeugdteam van Dortmund komt uit in de derde Bundesliga, en dat is dus geen kattenpis. Dat de speler de droomachtige overstap maakt komt redelijk uit het niets. De club maakte het woensdagmiddag door middel van een bericht op sociale media bekend.

Loopbaan 

Paulina begon zijn voetbalcarrière bij VV Jonathan, maakte daarna de stap naar de jeugd van FC Utrecht - waar hij redelijk snel weer weg ging - en besloot vervolgens om voor Hercules uit te komen. De Ajax-beul speelt in de derde divisie en droeg bij aan het bekerdebacle van Ajax (3-2 in de Galgenwaard). Paulina was dit seizoen al goed voor negen doelpunten, en kan op diverse posities uit de voeten. Zo heeft hij al rechtsbuiten, linksbuiten en aanvallende middenvelder gestaan. 

Veel vertrouwen in jongeling 

De Duitsers hebben vertrouwen in Paulina en hebben hem een contract tot medio 2027 aangeboden, dat de jongeling graag heeft geaccepteerd. De hoofdmacht van Dortmund komt zaterdag 1 juni in actie in de Champions League-finale tegen Real Madrid.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties