Wout Poels zeer teleurgesteld in ploeg: 'Dat is ook onderdeel van professionele sport'

Sportnieuws
dinsdag, 30 april 2024 om 10:04
copyright proshots 20661801
Een hard gelag voor Wout Poels, die volgens het Algemeen Dagblad niet aanwezig is in de Giro d'Italia. De Limburgse klimmer verkeerde in bloedvorm en wilde zijn o zo gewenste trilogie - minstens één rit winnen in iedere grote ronde - maar wat graag voltooien. Zijn ploeg Bahrain Victorious besliste echter anders, zo schrijft de dagkrant. 
In 2023 won Poels zowel in de Tour de France als de Vuelta a España een etappe. Daarmee moest hij enkel in Italië nog zegevieren om zich in het illustere rijtje te mengen. En hij had er goede papieren voor, gezien zijn vorm - in de Tour of the Alps werd hij nog knap zesde - en het aantal potentiële vluchtersritten in de ronde doorheen 'de laars'. 'Het team wil liever dat ik mij ga voorbereiden op andere belangrijke koersen later dit jaar. Helaas, maar dat is ook onderdeel van professionele sport', verklaarde Poels.

Geen ritten met Poels, maar podium met Tiberi óf Caruso: dit zijn de doelen van Bahrain Victorious in de Giro

'Wellicht dat de Giro de komende jaren beter in mijn programma past', ging de teleurgestelde Nederlander verder. 'Ik sta overigens nog wel reserve, dus mocht er onverhoopt iets gebeuren met de andere renners dan sta ik klaar om in te springen. Het is nog een lang seizoen en hopelijk kan ik voor de Tour gaan.' Het was na het gesprek met Poels afwachten wie er dan wel in aanmerking komen voor een Giro-selectie namens Bahrain. Die bevestiging kwam maandagavond in een persbericht.
Antonio Tiberi en Damiano Caruso zijn de kopmannen namens Bahrain Victorious. Een Italiaans duo dus, dat een algemeen klassement na zal streven. Bovendien mikt de ploeg op etappezeges met Phil Bauhaus in de sprints. Om die redenen is gezocht naar een evenwicht, zo wordt vanuit de ploeg gemeld. 'We willen onze doelstellingen niet te veel verdelen, dus we zullen proberen de sterke punten van andere teams in ons voordeel te gebruiken', vertelt ploegleider Gorazd Stangelj. 
'We moeten de sterke punten die we hebben in Bauhaus op het vlakke, en Tiberi en Caruso in de bergen, in evenwicht brengen. We willen graag etappes winnen met Phil en ook goed presteren in het klassement. We hebben de tools en de renners om te strijden in de sprintetappes en in het algemeen klassement.' Blijkbaar is bij die combine dus geen plek voor Poels, die ritzeges in bergen zou gaan nastreven. 'We dromen van een podium met Antonio of Damiano, maar we zullen elke dag moeten zien hoe het afloopt. Er kan van alles gebeuren en je hebt vanaf het begin focus nodig.'
Tiberi is uiteraard in zijn nopjes met zijn rol voor de Giro. 'Dit is mijn eerste Giro, het is een droom! Ik ben een trotse Italiaan en dit zijn de wegen van mijn land, dus ik ben opgewonden en super emotioneel over mijn aanwezigheid hier, en ook erg trots dat het team het vertrouwen in mij heeft om mij leider te maken. Ik hoop de mensen langs de kant en voor de tv blij en trots te maken.'

Selectie Bahrain Victorious voor de Giro d'Italia 2024

Antonio Tiberi
Damiano Caruso
Phil Bahaus
Rainer Kepplinger
Torstein Træen
Andrea Pasqualon
Jasha Sütterlin
Edoardo Zambanini
© In De Leiderstrui

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties