Wordt Giro-parcours aangepast om Pogacar te laten winnen? Van Aert vindt het maar wat vreemd

Sportnieuws
woensdag, 27 maart 2024 om 13:10
tadej pogacar
De eerste etappe van de aanstaande Giro d'Italia was sowieso al als vrij lastig te bestempelen. En die ouverture is qua moeilijkheidsgraad nu nóg wat moeilijker geworden. Er is namelijk een venijnige helling toegevoegd aan de laatste vijf kilometer, zo blijkt uit meerdere berichten op sociale media
Wat betreft de start- en finishlocatie zal er niet veel wijzigen. De etappe verloopt dus nog altijd van Veneria Reale naar Turijn. Ook beklimmingen als de Superga - welke u zeker kunt kennen uit Milaan-Turijn - en de Colle Madolena vormen nog steeds onderdeel van de route.
Het is echter voor én na de Colle Madolena dat er wat wijzigingen zijn doorgevoerd. In plaats van een vlakke aanloopfase moet er nu de San Vito-beklimming bedwongen worden. Deze taaie muur is ongeveer anderhalve kilometer lang. De weg loopt er aan gemiddeld tien procent omhoog. Pittig dus! Giro-topfavoriet Tadej Pogacarzal maar wat blij zijn met deze aanpassing...
Wout van Aert hintte in december, tijdens de mediadag van Visma | Lease a Bike, al kort naar een eerste roze trui voor Pogacar in de eerste rit. 'Ik zag dat ze de eerste etappe al hebben aangepast. Ze hebben een steile klim in de laatste vijf kilometer gestopt en twee dagen later werd bekend dat Pogacar gaat rijden', knipoogde hij toen al. Op de Giro-site is deze wijziging nu ook in kannen en kruiken. 'Dus het wordt lastig om hem daar te kloppen', aldus Van Aert toen, tegenover onder meer In de Leiderstrui.

Zien: San Vito-muur toegevoegd aan parcours etappe 1 Giro d'Italia

🇮🇹 Giro d'Italia 2024, Stage 1 RCS has reviewed Giro route as they always do before #Giro. After taking a closer look at Stage 1, it becomes clear that Pogacar is even bigger fave for 🏆 & 1st 🩷. ⛰️ San Vito | 1.41 km, 10.00 %, 141 m, 2.9 km🏁 (measured by me) added to route.

Image
255
Reply
© In De Leiderstrui

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties