Fameuze ex-wielerprof leeft mee met Van Aert: 'Het lijkt erop dat hij het Van der Poel-complex heeft'

Sportnieuws
dinsdag, 26 maart 2024 om 13:45
copyright proshots 20494010
Wout van Aert won tot dusverre één wielermonument (Milaan-Sanremo), Mathieu van der Poel liefst vier (twee keer de Ronde van Vlaanderen, Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix). Een duidelijk verschil tussen de jarenlange aartsrivalen. Ex-prof Johan Bruyneel meent daar in wielerpodcast THEMOVE - mede mogelijk gemaakt door Lance Armstrong - wel een verklaring voor te hebben.
Het gesprek over die verschillen komt op gang als gevolg van een wedstrijdanalyse van de E3 Saxo Classic, waarin Van der Poel aan het langste eind trok en Van Aert op een cruciaal moment - de Paterberg - onderuit schoof. 'Ik vind dat Van Aert heel sterk was', begint Bruyneel met lovende woorden over de Belg, die op een zeker moment tot op vijftien seconden van zijn Nederlandse opponent naderde.

Wout van Aert zijn in België

'Hij was niet zo explosief als Van der Poel', gaat de 59-jarige Vlaming verder in zijn analyse. 'Maar we mogen niet vergeten dat hij net terug was van hoogtestage. Het duurt meestal een week voordat de voordelen zich manifesteren.' Van Aert kan in België vaak rekenen op flink wat kritiek. 'Als Tom Boonen of Rik Van Looy een interview hebben gegeven, dan hoef ik het niet te lezen om te weten wat erin staat. Niemand is immuun voor kritiek, ik ook niet', vertelde de man uit Herentals daar onlangs zelf over. 'Het is zo moeilijk om Wout van Aert te zijn in België. Vooral als hij niet wint. Het is knettergek hoeveel kritiek hij krijgt', lijkt Bruyneel in dat kader mee te leven met zijn landgenoot.

'Al zo vaak verslagen'

Volgens Bruyneel zijn de fysieke verschillen tussen de twee kemphanen niet bijzonder groot. 'De rivaliteit duurt al tien jaar. Maar het lijkt er wel op dat Van Aert het Van der Poel-complex heeft. Hij is al zo vaak verslagen. Mathieu won al vier Monumenten, Wout slechts één.'
©In de Leiderstrui
Krijg 50 of 100x je inzet terug als Nederland van Duitsland wint, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties