Worden barre weersomstandigheden ook bepalend in Luik-Bastenaken-Luik? 'Ziet er niet zo goed uit'

Sportnieuws
vrijdag, 19 april 2024 om 15:27
copyright proshots 23614055
Met Luik-Bastenaken-Luik staat het laatste Monument van dit voorjaar alweer voor de deur. Luik is sowieso al een zware koers, maar met de verwachte weersomstandigheden op zondag komt daar mogelijk nog een extra laagje bovenop te liggen. Na de apocalyptische editie van Waalse Pijl zijn de verschillende ploegleiders alvast extra op hun hoede namens hun renners.
Onder meer Maxim Van Gils en Mattias Skjelmose spraken zich donderdag al uit over de invloed van het weer op de wedstrijden in de Ardennen. Jayco AlUla-ploegleider Valerio Piva is diezelfde mening toebedeeld. Hij zag woensdag geen van zijn renners finishen. 'We hebben dus wel gezien dat het weer écht invloed kan hebben op de koers, dus we gaan zondag zien hoe epic het gaat zijn.'

Bar vooruitzicht

Bij Soudal Quick-Step moeten ze het zonder de beoogde kopmannen Remco Evenepoel en Mikel Landa doen, maar met Mauri Vansevenant - vierde in de Amstel Gold Race - hebben ze op papier nog een optie. Ook hij reed de Waalse Pijl afgelopen woensdag door de kou niet uit. 'We rijden zonder onze twee kopmannen in deze koers, maar we hebben vertrouwen in deze gemotiveerde groep. We starten met een plan en zijn klaar om voor een goed resultaat te vechten. Het weer ziet er niet zo goed uit voor zondag, dus dat kan nog een flinke rol gaan spelen. We willen ons voorjaar op een goede manier afsluiten en gaan alles geven', stelt ploegleider Klaas Lodewyck.

Pogacar in het nadeel?

In de Sporza-podcast Wielerclub Wattage ging het van de week over dé topfavoriet voor zondag: Tadej Pogacar. Maar is hij dat nog steeds als er zondag Waalse Pijl-achtige omstandigheden zijn? 'Als je ziet hoe steil de Redoute is, dan kan hij daar zo een minuut op de rest pakken. Normaliter zie ik het gewoon niet gebeuren dat iemand Pogacar zal verslaan.' Tenzij... 'Als het weer zo blijft, dan stijgen voor mij wel de kansen voor de echte klassieke renners, zoals een Van der Poel', klinkt het in de aflevering. 'Die halen voordeel uit de mindere weersomstandigheden. Die echte lichtgewichten - klimmers zoals Pogacar - die zien af bij 8 graden en regen.'
Eén tegenvaller voor Van der Poel: de wereldkampioen hoopte zich vandaag op de wedstrijd voor te kunnen bereiden, maar het slechte weer gooide ook nu al roet in het eten. Pogacar toonde zich wél op scherprechter La Redoute. De actuele verwachting is dat het maximaal 9 graden wordt zondag. Regen is verre van uitgesloten.
©(grotendeels) In De Leiderstrui

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties