Wolff en Brown bekritiseren Red Bull-statement over Horner: 'Mensen zullen blijven speculeren'

Sportnieuws
donderdag, 29 februari 2024 om 17:33
copyright proshots 24467341
Mercedes-teambaas Toto Wolff en McLaren-CEO Zak Brown zijn niet tevreden met het statement dat Red Bull woensdag naar buiten bracht rondom het afgeronde onderzoek naar vermeend grensoverschrijdend gedrag van teambaas Christian Horner. Beide kopstukken vinden het bericht te vaag en roepen nogmaals op tot meer transparantie.
Woensdagavond maakte het bedrijf Red Bull bekend dat het onderzoek naar de teambaas van Max Verstappen en Sergio Pérez is afgerond en dat de vijftigjarige vrijgesproken is van waar hij van beschuldigd werd. De succesvolle teambaas mag dus blijven, maar informatie over wat er precies is gebeurd en is onderzocht, wilde Red Bull in verband met de privacy van de betrokkenen niet prijsgeven. Dit tot ongenoegen van Wolff en Brown.

'Eenvoudige verklaring'

'Ik denk dat het statement erg eenvoudig was', laat de Mercedes-teambaas in de persconferentie voor teambazen in Bahrein weten. 'We kunnen natuurlijk niet achter de schermen kijken, maar aan het einde van de dag is er een dame die bij HR haar beklag heeft gedaan, waarna de zaak is onderzocht. En gisteren kregen we het bericht dat alles in orde is en dat er goed naar is gekeken', zegt Wolff, die niet tevreden is met hoe de zaak rondom Horner is afgehandeld.
'Ik ben van mening dat we in zo'n wereldwijde sport als de Formule 1 veel transparanter moeten zijn. Ik ben ook zeer benieuwd naar wat de sport ervan vindt. We zijn rivalen, maar we kunnen ook onze eigen mening hebben. Het ontbreekt een beetje aan een algemene reactie vanuit de sport. We moeten bespreken wat in een dergelijke situatie juist is en wat niet', aldus Wolff.

Brown redeneert vergelijkbaar

Brown is het eens met zijn Oostenrijkse collega en ook hij vindt het statement van Red Bull te summier. 'De sportautoriteiten moeten naar volledige transparantie streven. Zolang dit er niet is, denk ik dat mensen zullen blijven speculeren en ik denk niet dat dit goed is voor de sport. Het is hun verantwoordelijkheid om er zorg voor te dragen dat iedereen binnen de Formule 1 volgens bepaalde normen en waarden wordt behandeld', aldus de McLaren-CEO.
F1Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties