Definitief: Horner blijft gewoon teambaas van Red Bull Racing

Sportnieuws
woensdag, 28 februari 2024 om 16:34
copyright proshots 24266282
Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft zich niet schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag, zo luidt de uitspraak betreffende de zaak van de Britse teambaas. Horner kwam laat op woensdagmiddag aan in Bahrein en zal zijn taken als teambaas dus blijven uitvoeren.
De Telegraaf wist op 5 februari te melden dat Red Bull, het energiedrankjesmerk, een onafhankelijk onderzoek was gestart naar de teambaas vanwege meldingen van grensoverschrijdend gedrag. Horner had volgens de correspondent van het dagblad seksueel getinte appjes naar een vrouwelijke medewerker gestuurd. Niet veel later kwam de Nederlandse krant met een artikel dat beweerde dat ze inzage hebben gehad in het dossier. Ook The Associated Press wist te melden dat er meer dan honderd bewijsstukken zouden zijn. Ford, dat vanaf 2026 met Red Bull in zee zal gaan, voerde de druk op en eiste ook opheldering.
De FIA en de Formule 1 zelf deden dit eerder ook. Na heel wat gespeculeer was Horner uiteindelijk gewoon aanwezig bij de presentatie van de RB20 in Milton Keynes, en ook was hij aanwezig bij de testdagen in Bahrein voorafgaand aan het seizoen. De Brit bleef aangeven dat er niets aan de hand was, wat uiteindelijk dus klopte. Op de vooravond van de Grand Prix van Bahrein is uiteindelijk bekend geworden dat Horner niet schuldig is bevonden, en de teambaas van Red Bull zal blijven.

Reactie Red Bull

Red Bull heeft volgens Formule 1-jounalist Chris Medland gereageerd op de uitspraak: 'Het onderzoeksrapport is vertrouwelijk en bevat privéinformatie van alle partijen die bij het onderzoek betrokken waren en geholpen hebben. We zullen daarom niet verder reageren uit respect voor de betrokkenen. Red Bull is er zeker van dat het onderzoek eerlijk, rigoureus en onpartijdig is geweest.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties